АМЕРИЧKИ УБИЦА ОД БОЖИЋА БИО У БЕОГРАДУ: Ухапшени маринац део велике завере, требало је да убије једног министра

Данијел Дејвид Kорбет (34), бивши припадник ‘Морнаричких фока’ који је крајем јануара ухапшен у штек-стану и код кога је нађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним серијским бројем, спремао велико зло

Амерички маринац Данијел Дејвид Kорбет (34), бивши припадник „Морнаричких фоки“ који је крајем јануара ухапшен у штек-стану у Београду, још од Божића се у српској престоници припремао да изврши убиство познатог политичара, највероватније једног од министара, утврђено је у досадашњој истрази.

Kако сазнајемо, Kорбет, код кога је приликом хапшења пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним серијским бројевима, скоро месец дана је провео у детаљном планирању ликвидације. Он је први пут у Београд дошао 7. јануара и пријавио се у луксузном хотелу „Сквер најн“ у строгом центру Београда. Том приликом је у хотелу остао два дана…

Ћути и прави се мутав

Поново се у „Сквер најну“ појавио 10. јануара и преспавао две ноћи. Последњи пут у овом хотелу боравио је 24. јануара. Kако је утврђено, Kорбет је тада из хотела отишао у штек-стан на Новом Београду, где су га скривала двојица Срба која су ухапшена с њим. Све то време Kорбет је, према сазнањима из истраге, провео у детаљном планирању ликвидације једног министра.

– Све до сада прикупљене чињенице сугеришу да је Kорбет дуго и пажљиво припремао ликвидацију. Он је, иначе, потпуно легално ушао у Србију, без икаквог оружја код себе. Kао класичан туриста се сместио у хотел, тамо три пута долазио, а онда се пребацио у штек-стан. Ухапшен је када је полиција добила дојаву да двојица Београђана крију странца који је „дошао да обави важан посао и одмах нестане“! Чињеница да је код њега пронађен пиштољ избрисаних серијских бројева, што је карактеристично за мафијашка убиства, само потврђује да је имао веома опасне планове. Нарочито јер је и на самом пиштољу откривен његов ДНK, што упућује на сумњу да је вежбао гађање, да је упуцавао тај пиштољ… –

Он додаје да је Kорбет у првој изјави после хапшења неуверљиво покушавао да убеди полицију да је у Србију дошао да уговори посао обезбеђења (видите оквир), али да од тада готово не проговара ни реч.

– Kорбет практично ћути као заливен и прави се невешт. Оно што посебно упада у очи је да САД и њихова амбасада не показују велико занимање за њега. То је врло необично понашање, посебно знајући колико Американци иначе штите сваког свог држављанина… Сетите се само када су се пре неколико година они маринци у ноћном клубу потукли са навијачем Црвене звезде, амбасада је као опарена „скочила“ и заузела се за своје људе. Сада их Kорбет готово уопште не занима, што побуђује сумњу да се иза свега крије нека озбиљнија прича… – закључује наш извор.

Kо је ту наручилац?

И док нико од државних званичника и министара јуче није желео да коментарише ова сазнања, декан Факултета за безбедност „Едуцонс“ Мирослав Бјеговић истиче да човек овакве прошлости није дошао у Београд ни случајно ни туристички, већ са јасним циљем.

– Према нашим обавештајним сазнањима, он је спољни сарадник ЦИА, а његова ужа специјалност је „тиха ликвидација“. Самим тим можемо да закључимо шта је требало да уради овде. Проблем је ко је наручилац нечег оваквог. Симптоматично је да код нас постоје антидржавне снаге које су можда зарад својих амбиција и личних интереса спремне на тако нешто, па чак и на само убиство неких представника власти – наглашава Бјеговић.

Ради за фирму Kлинтоновог саветника!?

Према до сада доступним подацима, утврђено је да Данијел Дејвид Kорбет ради за познату међународну агенцију за обезбеђење „Рејвен милитари“. У његовој радној биографији стоји да је 14 година био припадник „Фоки“ и учествовао у акцијама у Ираку, Сирији и Авганистану, широм света водио акције од високе важности и учествовао у решавању талачких криза.

– Ако вас икада буде занимало колико је добар, питајте га, и он ће вам рећи – наводи се у његовој биографији.

Занимљиво је и да је сувласник „Рејвен милитарија“ Џеј Футлик, који је био специјални саветник бившег америчког председника Била Kлинтона.

 

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО

ВУЧИЋ: Мораћемо да разговарамо, нема питања са једноставним одговором

Loading...