ОГЛАСИО СЕ МАРКО ЂУРИЋ: „Проговорио“ о свом односу према Ивановићу

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић тврди да је помагао убијеном Оливеру Ивановићу, али да се с њим није слагао око локалних избора, преносе Јужне вести.

Политичко надметање Срба на Косову назива луксузом и напомиње да ће се увек залагати за јединствен српски наступ на косовским изборима, јер “то значи опстанак”.

Округли сто о “унутрашњем дијалогу” о Косову, у понедељак је одржан у Нишу, а упитан да прокоментарише своје некадашње изјаве о убијеном српском политичару са Косова Оливеру Ивановићу, Марко Ђурић наводи да је “безброј пута” ишао да посети Ивановића док је био у затвору, а и да је био у контакту са његовом породицом.

“Што се тиче мог личног односа, ја сам се и као директор Канцеларије и као човек трудио, за разлику од многих политичара који данас и пљују и нападају нас које чинимо шта можемо да помогнемо нашим људима на Косову, ја сам док је Оливер Ивановић био иза решетака чинио све што могу да помогнем. Канцеларија коју водим финансирала је његову одбрану”, каже Ђурић.

Ивановић је у затвору био од јануара 2014. до фебруара 2017, а октобра 2017. био је кандидат странке “Србија, демократија, правда” за градоначелника Северне Митровице на косовским локалним изборима, надмећући се против провладиног кандидата Српске листе Горана Ракића.

Враћајући се на ту новију политичку историју на Косову, Ђурић наводи да се “није слагао са Ивановићем око локалних избора и да то никада није крио”.

Суочен са својим изјавама из те кампање, да је “глас за Ивановића, глас против интереса српског народа”, Ђурић напомиње да се увек залагао и да ће се залагати да је у српском интересу да Срби на Косову наступају јединствено на изборима”.

“За Србе на Косову је важно да не наступају подељено пред институцијама у којима већину чине Албанци. Овде у централној Србији можемо и можда и треба да се надмећемо у томе ко има боље идеје, или ко је више у стању да придобије или шармира, али на Косову тај луксуз немамо. Тамо само јединство значи опстанак. Мислио сам то, мислим и мислићу у будућности”, рекао је Ђурић.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018, а Ђурић додаје да је неопходно да они који су одговорни за његово убиство буду приведени правди, без обзира на то “ко су, одакле су и које су националности”.

 

Извор: B92 / JUŽNE VESTI

БОНУС ВИДЕО

У Београду приказан филм о Драгану Џајићу

Loading...