ОПАСНЕ УБИЦЕ ИЗ БОСНЕ ТАЈНО У ЗАГРЕБУ: Ухапшени уочи Вучићеве посете, у колима им пронађен „шкорпион“ и муниција

Загребачка полиција је у муњевитој акцији ухапсила наоружану тројку из БиХ само неколико дана пре него што је председник Србије Александар Вучић почео посету Хрватској!

Три мушкарца с подручја средње Босне, који су ухапшени на подручју насеља Шпанско, а који су дан раније дошли у Хрватску и у једном хостелу се пријавили под лажним именима, завршили су у затвору Реметинец због поседовања аутоматског пиштоља“шкорпион“ и муниције, пише портал Јутарњи.хр.

Данијел М. (33) и Перица С. (48) с подручја Новога Травника, и Илија Ф. (28) из Раме, ухапшени су у четвртак око 10 сати ујутро, а након што је анонимни „савесни граданин“ полицији дојавио како су на Тргу Ивана Kукуљевића у Шпанском у „мерцедесу“ БиХ таблица налази неколико мушкараца с пиштољима. Убрзо су до аутомобила стигли полицајци из оближњестанице, али нашли су само празно возило па су кренули у обилазак трга да виде да ли су власници негде у близини.

Након десетак минута вратили су се до „мерцедеса“, у којем је тада седео Данијел М. (33). Kада су му пришли да га легитимишу, видели су да у џепу има оквир с мецима за „шкорпион“, а убрзо су испод седишта пронашли и сам аутоматски пиштољ. Данијела М. су тада везали лисицама, а у међувремену дошли су и његови пријатељи Перица С. и Илија Ф. па су и они ухапшени. Kако се неслужбено сазнаје, током полицијске обраде нико од тројице мушкараца није био спреман на разговор, па су на полицијска питања одговарали веома штуро.

Најпре су врло неодредено говорили о разлогу свог доласка у Загреб. Данијел М. је рекао како је дошао да би једном родаку помогао око грађевинских послова. За „шкорпион“ је рекао да је његов, али да му је случајно остао у аутомобилу. Рекао је да је пиштољ добио од оца који је био у рату у БиХ и да је тамо нормално да људи имају оружје.

Његов пријатељ Перица С. рекао је, пак, да је у Загреб дошао како би правио друштво Данијелу М., и да му је Данијел рекао да је дошао да наплати дуг од једнога човека којга није именовао. Илија Ф. је испричао да је у Загреб дошао пре недељу дана како би почео да служи казну добротворног рада на који га је осудио Општински суд у Дубровнику због наношења тешке телесне повреде пре неколико година.

Kако је полиција проверила, осим Илије Ф. и споменуте пресуде, остала двојица мушкараца нису била осуђивана. Међутим, додатне провере које је полиција спровела после хапшења откриле су да приче тројице мушкараца у једноме делу нису истините.

Наиме, на основу података граничне полиције откривено је како су сва тројица у Хрватску ушла дан пре хапшења, у среду, али оно што је још интересантније, откривено је да су се сва тројица пријавила у један хостел у Дубрави и то под лажним именима. Полиција је претражила и собе у хостелу, медутим, наводно нису ништа нашли.

Против све тројице полиција је поднела пријаву због недозвољеног држања оружја, а истражни судија загребацког Жупанијскога суда одредио им је месец дана истражног затвора због опасности од понављања дела и опасности од бекства, јер имају и хрватско и БиХ држављанство.

 

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО

ВУЧИЋ: Оптимизам због економије,скепса у вези са границом

Loading...