ШЕШЕЉ: Споменик Драгољубу Михаиловићу, и по њему — мост на Ади

Носилац листе Српске радикалне странке Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић разговарали су данас са грађанима у Кнез Михајловој улици и том приликом предложили да мост преко Аде понесе име генерала Драгољуба Драже Михаиловића, као и да му се изгради споменик.

Шешељ је рекао да Београд има велики дуг према српском генералу.

„Крајње је време да се тај дуг одужи и да се Дражи Михаиловићу подигне споменик какав заслужује и да се један од градских објеката, великих градских објеката, назове његовим именом“, рекао је Шешељ.

Он је истакао да је Београд скупо платио мост преко Аде. „Због Ђиласове власти која се уграђивала на разноразне начине, мост је коштао двапут скупље него што у новцу вреди, а још нису ни све околне саобраћајнице довршене. Али тај новац је новац грађана Београда и грађана Србије. Иако је делом покраден, онај део који је уграђен у мост, мост чини мостом свих грађана Београда.

Грађани Београда су се већ једном изјашњавали које име да дају мосту. Ми српски радикали смо били листом тада да се мост назове именом Драже Михаиловића. Већина је била за то и онда су се сви ућутали. Време је да прекинемо ћутање, да мосту дамо име генерала Драгољуба Драже Михаиловића, јер то генерал Михаиловић и те како заслужује“, истакао је Шешељ, пренео је Танјуг.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

ШЕШЕЉ: Мост преко Аде да понесе име Драгољуба Михаиловића

Loading...