ЈЕЗИВ СНИМАК ИЗ ВАЗДУХА: Куће у Хрватској сравњене са земљом! (ВИДЕО)

Према информацијама објављенима на страницама Хрватских вода, ванредно стање због поплава проглашено је у Хрватској Костајници, коју је поплавила Уна.

ХРТ јавља како је вода поплавила неколико кућа, поплављен је и пут у Куљанима, где је више десетина становника одсечено.

Током седнице Кризног штаба Цивилне заштите у Хрватској Костајници, којој је присуствовао и председник Владе Хрватске Андреј Пленковић, у Старом Путу у новом клизишту оштећено је десетак кућа, од којих неке потпуно.

На клизишту у Старом Путу оштећено је десетак кућа, од којих су неке потпуно уништене, а у већини се не може становати. На срећу, због грмљавине која је пратила одрон, становници су успели да побегну.

Након дојаве о клизишту, учесници седнице Кризног штаба, међу којима су, осим премијера Пленковића, били и министар одбране Дамир Крстичевић, министар заштите животне средине и енергетике Томислав Ћорић, директор Државне управе за заштиту и спасавање Драган Лозанчић и генерални директор Хрватских вода Зоран Ђуроковић, изашли су на место несреће.

„Део брда отклизао је у подножје, али на срећу нема људских жртава. Узрок су велике количине снега који је пао у Хрватској Костајници. Топљењем је дошло до клизишта. Хрватска Влада ће у сарадњи са Сисачко-мославачком жупанијом учинити напоре да се помогне људима који су остали без својих домова. Осигураћемо им смештај и помоћи у обнови кућа“, рекао је Пленковић, преноси Индеx.хр.

Odron u Kostajnici.Snimka Igor Ahmetović novinar Hrvatske radiotelevizije.

Posted by Igor Ahmetović on Tuesday, March 13, 2018

 

Извор:  INDEX.HR

БОНУС ВИДЕО

Лазански Биљани Србљановић – немој да ја кажем ста је вас прегазило

Loading...