ЗА НАС ЈЕ ФЕТА ИСТО ШТО И ОВК НА КОСОВУ: Марковић у Анкари разговарао са турским званичницима

Лидер Јединствене Србије је подсетио да је Србија пре две године када је покушан пуч прва дала подршку турском народу и председнику Ердогану

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма разговарао је у Анкари са председником Парламента Турске Исмаилом Караманом, замеником премијера Турске Хаканом Чавушоглуом, председником Одбора Парламента Турске за европске послове Мехмедом Гулпинаром, председником парламентарне групе турско – српског пријатељства Мустафом Исеном и потпредседником владајуће турске АК партије чији је председник и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, Мехдијем Екером.

– Србија и Турска никада нису имали боље односе него данас и то посебно након састанка председника две земље Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана. То су ми данас потврдили сви моји саговорници. Данас Србија и Турска имају размену од 900.000.000 евра и она може бити много већа, јер је политика отворила врата економији – рекао је Марковић.

Он је подсетио да је Србија пре две године када је покушан пуч прва дала подршку турском народу и председнику Ердогану.

– Тај покушај пуча је био терористички акт који је изазвала Гуленова терористичка организација ФЕТА. За нас је ФЕТА исто што и ОВК на Косову и Метохији. За време покушаја пуча бачена је бомба на турски парламент од стране терориста и они данас то чувају као музеј. У Београду су срушене зграде током НАТО бомбардовања и ми имамо много таквих музеја и ми смо једина држава која је бомбардована да би се терористи довели на власт – рекао је председник Јединствене Србије.

Како је казао, вера не сме и неће бити препрека нашим односима, нагласивши да је Турска у будућности стратешки партнер Србији.

– Ми нисмо комшије, али данас имамо односе као да јесмо комшије и то одличне комшије. Наши председници су постигли велике договоре. Прошлост је иза нас окрећемо се будућности и пријатељству Србије и Турске – изјавио је председник турског парламента, Исмаил Караман и нагласио и да је Марковићева посета још један допринос томе.

Турски вицепремијер Хакан Чавушоглу захвалио се Драгану Марковићу Палми на посети и подршци Турској.

Потпредседник владајуће турске АК партије Мехди Екер прихватио је Марковићев позив да две партије успоставе сарадњу.

Делегација на челу са Драганом Марковићем Палмом обишла је индустријску зону у близини Истанбула и направљен је договор са фабриком чарапа Бонисокс да отвори своју производњу у Јагодини.

Драган Марковић Палма је у пратњи свог домаћина, посланика у турском парламенту и високог функционера АК партије Хусеина Сахина обишао и Маузолеј Кемалу Паши Ататурку и поклонио се на гробу оцу модерне Турске.

 

Извор: Telegraf.rs

БОНУС ВИДЕО

Чавошки:Николићу, Вучићу и Дачићу ће бити суђено за велеиздају

Loading...