УДАРНА ВЕСТ! Откривено ко је убио Оливера Ивановића?!

Иза убиства Оливера Ивановића стоје криминалци с Косова, из „качаничког клана“, баш као што је Српски телеграф и писао на основу информација руских обавештајних служби, пише Република.рс.

Ово је суштина тајног писма које је из затвора Нова Скела (нови део затвора Падинска Скела) доставио бивши вехабија. У овом допису бивши вехабија који је сарађивао са поменутим кланом износи мноштво детаља о њиховом деловању и открива да је Ивановић убијен на потпуно исти начин као још један политичар с Косова, Шефко Салковић, неколико година раније.

Раширили послове

Бивши вехабија који је послао писмо наводи да је био пријатељ са Лавдримом Мухаџеријем, који је основао „качаничку групу“, због чега је добио надимак Крвник из Качаника и Капетан Лав, а недавно је убијен у Сирији. Клан је и после тога наставио да делује и бави се криминалом и терористичким актима. Један од главних финансијера је Исмет Османи Цури, некада блиски сарадник Хашима Тачија, који је у међувремену послове раширио и на централну Србију.

– Био сам пријатељ са Лавдримом, Мирзом Ганићем и целом њиховом групом радикалних исламиста. Такође, често сам се виђао са Гораном званим Абдулах, који је држао паралелни џемат у Земуну, где је уз помоћ сарадника врбовао неуке Роме за џихад и одлазак у Сирију. По свему што знам о томе како Лавдримова група размишља и делује, као и по информацијама које имам, постоји њихова веза са убиством Ивановића. Препознао сам и крвави начин рада јер је по истом сценарију на Косову убијен Шефко Салковић, носилац листе Вакат (погледајте оквир, прим. аут) – стоји у писму.

Славко Никић, бивши оперативац ДБ

То што истрага о убиству Ивановића ни после два месеца није одмакла даље од почетка значи да се извршиоци прикривају и да их штите Албанци и Американци. Писмо које сте добили само је још један доказ који на то упућује

Мигранти, рекет…

Како даље пише бивши вехабија, он је са припадницима „качаничког клана“ провео четири месеца на Косову.

– Група се између осталог бавила и пребацивањем миграната у западну Европу, продајом бланко украдених извода из матичних књига Сирије, јер то омогућава тражење и добијање азила, рекетирањем и разним другим кривичним делима. Са њима је радио и један бивши службеник сиријске амбасаде у Београду – пише затвореник (који напомиње да је био део истраге Специјалног тужилаштва, које се бавило врбовањем људи из Србије за приступање ИСИС и одлазак на ратиште у Сирију), уз молбу да му не објављујемо идентитет јер има „напољу двоје деце које нико не може да заштити од освете клана“.

Џевад Галијашевић, стручњак за безбедност

Оно што је сигурно јесте да амерички специјалци учествују у извођењу оваквих специјалних акција и да извршиоци који се помињу у писму раде за њих. Циљ је добро познат: дестабилизација целог Балкана

Према наводима у писму, Мухаџеријеви следбеници највише делују на Косову, али су активни и у Београду, Нишу, Тирани, Скопљу и Бечу.

– То овде није много познато јавности, али мета клана су по правилу особе које имају неки значај за ширу заједницу. По ономе што знам како размишљају и делују, ово је њихов рукопис – пише бивши вехабија.

Бивши вехабија је доставио и веома вешто нацртане фото-роботе чланова „качаничке групе“ за које постоје сазнања да су учествовали у ликвидацији Оливера Ивановића. Детаљно их је и описао, наводећи где сваки од њих делује и чиме се бави.

1. Тршава коса и крив нос, висина 180-185 цм (делује на Косову, у Београду, Нишу, Бечу)

2. Набијен и плав, теренски радник, обавља најпрљавије послове за ову групу, 165-170 цм (Косово, источна Србија, Тирана, Скопље)

3. Шофер, вози екипе на све прљаве задатке, Ром, 170 цм (Косово, Београд)

4. Човек за најповерљивије послове и скупљање пара у клану, изразито смеђ, 180 цм (Косово, Тирана)

 

Извор: Srbija Danas / Republika.rs

БОНУС ВИДЕО

На месту злочина са Машаном 18.01.2018 цела емисија

Loading...