АМЕРИ У ШОКУ: Руске подморнице непримећено стигле до обале САД! (ВИДЕО)

Нуклеарне подморнице Руске Федерације класе „шчука Б“ успешно су спровеле вежбу близу америчких војних база, избегавши откривање док су се приближавале обали САД, открио је подморнички официр у емисији на руској телевизији „Звезда“.

Према речима официра Сергеја Старшинова, команданта подморничке групе, челници морнарице тражили су да се заузме позиција у непосредној близини америчких база, преноси Раша тудеј.

„Мисија је успешно изведена, подморнице су стигле до задатих позиција у океану и вратиле се“, рекао је Старшинов за ТВ Звезда.

Датум и локација мисије нису откривени, али је у емисији посвећеној подморницама класе „шчука Б“ наведено да су руске нуклеарне подморнице „стигле до обале САД“.

Подморнице „шчука Б“ ушле су у службу совјетске морнарице 1986. године. Способне су да лансирају крстареће ракете „калибар“ и „гранат“, торпеда калибра 553 милиметра и остану под водом 100 дана без израњања.

Све ове подморнице припадају чувеној „Зверској дивизији“ руске Северне флоте, а дивизија је „крштена“ тако због назива нуклеарних подморница у њеном саставу: „Гепард“, „Пантер“, „Тигар“, „Вук“, „Леопард“ и „Вепар“.

 

Извор: РТС / RT

Loading...