ПЕСКОВ: Нећете дуго чекати на наш одговор Лондону

Одговор Русије на мере Велике Британије у вези тровања бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља нећете дуго чекати, адекватне мере могу бити усвојене сваког тренутка, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је навео, сви предузети кораци ће бити веома промишљени и биће у складу са интересима Русије.

Упитан може ли се увођење мера против Лондона очекивати пре председничких избора који су планирани за недељу, Песков је рекао: „Наравно, можете очекивати сваки тренутак“.

Коментаришући мере Лондона, Песков је рекао да је позиција Лондона у супротности са здравим разумом и принципима међународног права, поготову ако се у обзир узме чињеница да се оптужбе базиране на формулације типа „по свему судећи“ и „највероватније“.

„Још никад нисмо видели овакво понашање на званичном нивоу, да се једна држава озбиљно оптужује за одређену ствар, а истовремено да се те оптужбе базирају на претпоставкама“, оценио је Песков и додао да то што је Кремљ у чуду – није нимало чудно.

Песков је рекао и да ће раније или касније Велика Британија морати да представи било какве доказе за своју тврдњу.

Портпарол руског председника додао је и да нико у Кремљу није склон идеји о почетку новог Хладног рата Русије и Запада – „пратићемо и анализираћемо ситуацију“.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Лазански о антиракетном штиту

Loading...