ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: О реконструкцији Владе одлучују СНС и Вучић

Медији су последње а Српска напредна странка прво место за питање о евентуалној реконструкцији, јер је СНС дао поверење сваком ко ради у Влади, рекла је потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић.

„Председник моје странке и председник Србије давно ме је научио да је семафор важан. Резултати су важни. Иза мене стоје резултати који су мерљиви било у километрима ауто-путева, пруга, било у расту грађевинске индустрије, броју издатих грађевинских дозвола и отворених градилишта. А да ли ће ме смењивати, говорити лажи о мени, правити од мене некакво чудовиште у неким медијима — сигурно хоће. Не сећам се да је иједна реконструкција прошла без тога“, рекла је Михајловићева у интервјуу за „Курир“ од недеље.

Она додаје да ред и рад некима не одговарају јер се онда види колико ко не ради или нема резултата.

„Резултат није број појављивања у медијима, број слика на Фејсбуку или порука на Твитеру. Поштовање које има председник наше странке и председник Србије, поштовање које засигурно има и један број чланова Владе, није настало функцијом, већ великим радом“, сматра Михајловићева.

Она је додала да се о реконструкцији Владе није говорило ни у СНС, ни на седници Владе, и нагласила да промене, да би имале резултат, „не би смеле да буду питање било чијег хира, ината, покушаја стварања кланова или рециклаже туђих изјава како би се добио неки медијски поен“.

На питање шта је тачно хтела да поручи премијерки изјавом да ће се о реконструкцији разговарати унутар СНС, Михајловићева каже да се не бави слањем порука кроз медије и да је једно кад медији спекулишу о реконструкцији, и то је њихово право, а друго кад високи званичник Владе каже да је „реконструкција отворено питање“.

„Јасно кажем да ће о реконструкцији одлучити СНС и председник Вучић. Све чланове Владе, па и премијерку која је ванстраначка личност, предложио је председник Вучић, и за то добио подршку председништва странке. Тако ће бити и са другим могућим променама у Влади. Све су то нормалне процедуре у политичким демократијама, тако је у Немачкој, тако је и у Србији“, рекла је она.

На питање о односу са премијерком, Михајловићева одговара да је свима занимљивије да сниме да ли је непримерено направила гримасу него да се говори о томе који су циљеви Владе, колико је урађено, може ли брже.

„Сматрам и сигурна сам да може много брже, одговорније, ефикасније и организованије. Ја сам професионалац у свом послу и председница Владе и ја имамо управо такав однос. Свако има своја задужења и на томе ради. Кад неке ствари не могу да се реше, онда се очекује од премијерке да донесе одлуке“, објашњава она.

Упитана у каквим је односима са министаром рада Зораном Ђорђевићем, Михајловићева каже да „с ким год да разговара аргументима, за медије је то сукоб“.

„Мој страначки колега министар Ђорђевић и ја имамо потпуно другачије мишљење о једној важној теми, Нацрту закона о родној равноправности. За њега је закон неспроводив, а за шест месеци није дао ниједан предлог, ниједан аргумент за то. С друге стране, за мене је питање овог закона питање будућег економског и укупног развоја модерне Србије“, рекла је Михајловићева.

Loading...