ЧУДО НА ГРОБУ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Дечак излечен од РАКА, лекари у НЕВЕРИЦИ! (ВИДЕО)

Порта манастира Раковица данас је била препуна верника који нису дошли само поводом Лазареве суботе већ и да одају почаст омиљеном патријарху Павлу који је Врбицу и прослављао.

Срби су га још за живота сматрали за свеца, а у прилог захтевима да за свеца буде проглашен и званично, иду и сведочења верника о чудима која се дешавају на његовом гробу.

Многи људи се куну да им је молитва над његовим моштима помогла при оздрављењу. Међу њима је и брачни пар из Косјерића чијем сину је са 12 година откривен најпрогресивнији карцином остеосарком у потколеници, а управо му је, како тврде, молитва над гробом патријарха Павла помогла у оздрављењу.

– Након урађене биопсије, дијагностиковали су да је ПХ налаз високог радијуса остеосарком, који је иначе врло незгодан за лечење. Син је почео да прима хемиотерапију. У тој пометњи нисмо више знали ни куд, ни где, а ја сам се на неки начин окренуо вери. Отишао сам у манастир Раковицу и тамо нашао неки мир – сведочи отац дечака Г.М.

Према његовим речима, син је примио само две хемиотерапије, након чега је прекинуо јер их је веома тешко подносио. Отац каже да се свакодневно молио за оздрављење сина на гробу патријарха Павла и над моштима Светог Нектарија.

– Доносио сам синовљево одело и стављао на мошти док је свештеник читао молитву. После сам сину облачио то одело, а добио сам и уље Светог Нектарија да помазује болно место – присећа се Г.М.

Непокретан проходао

Ученик Богословије Никола Јеремић каже да једном месечно долази у Раковицу да се поклони моштима патријарха Павла:

– Он је тај који овај народ окупља и који чува част ркве. Уверен сам да је светац, кад год дођем, осетим неку благодат. Чуо сам да се овде десило велико чудо. Према сведочењу игуманије и верника, један чоек, који је био инвалид, устао је пред гробом патријарха Павла и проходао!

Након тога породица је посетила манастире Острог и Ћириловац.

– После неког времена отишли смо у Болоњу где нам је доктор након прегледа рекао: Ваше дете више нема карцином. Нико није могао да верује. Што је човеку немогуће, Богу је свемогуће! Свима бих посаветао, ко се искрено обрати светитељима и Богу, свима ће помоћи – прича Г.М. чији син је напунио 19 година и спрема се да упише факултет.

Причу је потврдио и протојереј-ставрофор Игњат Товаровић, духовник манастира Раковица, који открива да ће манастир ускоро објавити књигу о исцељењима и причама верника.

– Та породица је долазила овде да захваљује. Лекари су им рекли да је дете безнадежан случај, а он је долазио овде и молио се. Кад су лекари видели да је исцељен, били су запањени. Овде свакодневно долази велики број поштовалаца патријарха Павла. Долазе верници из Русије, Грчке, Бугарске, Румуније и региона. Поклањају се његовим моштима, он је много поштован у целом православном свету – каже Товаровић.

 

Извор: Srbija Danas / Kurir

Loading...