АЛБАНЦИ НАПРАВИЛИ ЗЛОЧИНАЧКУ СТРАТЕГИЈУ! Терористи крећу у напад на север пре 25. априла!?

Приштина спрема упад на север Косова и заузимање „граница“ за 24 сата. Истовремено, КФОР се распитује о спремности српске војске у Рашкој

Шиптарске специјалне јединице РОСУ планирају да на силу заузму север Косова у наредних десетак дана, а најкасније 25. априла, упозоравају одлично обавештени безбедносни и дипломатски извори Информера.

Сви наши саговорници тврде да су Тачи и Харадинај од САД и НАТО добили ‘зелено светло’ за напад на север и да је једини услов да акција траје мање од 24 сата како се не би подизала превелика бука у светским медијима. Логистичку подршку овом злочиначком шиптарском плану, како сазнајемо, увелико даје КФОР, чији обавештајци прикупљају податке о готовости јединица Војске Србије у Рашкој (претпоставља се да би оне биле ангажоване у одбрани Косова).

Прети егзодус Срба

„Напад на север Косова био би почетак комадања Србије и морали бисмо да се бранимо јер би претио нови егзодус Срба“

Љубан Каран, бивши потпуковник КОС

„Блицкриг напад“

Албанска стратегија заснива се на такозваном „блицкриг“ нападу, односно фактору изненађења.

– Албанци планирају да упад изврше ноћу или у цик зоре, када очекују слабији отпор Срба. Идеја им је да брзо упадну на север Косова и заузму стратешке тачке. После тога, како се надају, Срби више неће моћи да поврате територију. План је да све заврше пре 25. априла, дакле у наредних десетак дана! – преноси Информеров извор.

Према његовим речима, упоредо са припремом злочиначког плана Албанаца, снаге КФОР-а се распитују о готовости српске војске.

– Припаднике КФОР-а посебно интересује колико људи са севера ради у Војсци Србије као професионални војници, колика је висина њихових примања и слично… Такође, распитивали су се о војсци у Рашкој, односно о бројном стању, попуњености јединице, наоружању, па чак и начину обезбеђења касарне и ангажовању у мировним мисијама. Ово заправо значи да се испитује може ли и колико озбиљно Војска Србије реаговати на евентуални напад Албанаца – објашњава наш извор.

Нико јуче у врху државе није хтео званично да коментарише наша сазнања. Незванично, међутим, поручено нам је да надлежни знају за ове информације и да је држава спремна да реагује на евентуалне „безбедносне изазове“.

Стефановић: Косово постало небезбедно

Министар полиције Небојша Стефановић упозорава да је општа безбедносна ситуација на Косову и Метохији врло озбиљна.

На састанку са помоћником генералног секретара УН Александром Зуевим, Стефановић је истакао да је потребно стално присуство УНМИК-а на терену.

Бивши потпуковник Контраобавештајне службе Љубан Каран упозорава да је агресивна политика САД достигла кулминацију.

– Ако се догоди оружани упад албанских паравојних снага на север Косова, то значи да су се САД определиле за деструктивно, војно решење косовског проблема. У том случају,

мојугао
ДУШАН ЈАЊИЋАНАЛИТИЧАР

Након убиства Оливера Ивановића и насиља 26. марта у Митровици, проблем је сведен на безбедност. Косово је постало безбедносни проблем, што брине Београд и променило је правила игре.

Србији би био наметнут оружани сукоб који се не може избећи. Свако попуштање била би грешка. То би био почетак комадања Србије, а морали бисмо да бранимо север Косова, којем би претио егзодус Срба. Зато треба учинити све да се сукоб избегне, али не по цену губитка територије – подвлачи Каран.

Желе дестабилизацију

Безбедносни стручњак Милан Петрић каже да смо сведоци америчких двоструких аршина.

– Док се у кампањама САД стално може видети да су им приоритети борба против тероризма и нарко-картела, њихови званичници на Балкану подржавају терористичке акције и ћуте док нарко-мафија јача. Све то дестабилизује Балкан. Зато треба уложити максималне напоре како би се овако озбиљна ситуација решила мирним путем, уз инсистирање на реализацији потписаних споразума – закључује Петрић.

 

Извор: M. Jovanović – M. Dobromirović / informer.rs

БОНУС ВИДЕО

ЧУДО НЕВИЂЕНО!!! Руси инсталирали одбрану Москве ИЗ СВЕМИРА!!! Американци немоћни против ових…

Loading...