БУДУЋИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ЗАПРЕТИО НАЈСТРАШНИЈЕ: После Сирије, крећемо на Србију, крв ће тећи на Балкану

Kандидат за државног секретара САД Мајк Помпео призива крвави ужас у Србији како би Русији и Путину задао коначан ударац!

Током саслушања пред Kомитетом за спољне послове Сената бивши шеф ЦИА буквално је најавио нови рат, те је навео да ће после Сирије крв тећи и на Балкану. Посебну претњу Помпео је упутио Србији како би се коначно отарасила утицаја Русије, који Американци иначе тумаче као погубан.

Шокантно обраћање америчког званичника додало је уље на ватру која прети да букне у светски рат и покренуло већ захукталу ратну машинерију.

– Узвратићемо свим средствима које имамо, од економије до интернета. Русија је снажно ангажована у поткопавању демократских вредности од Балкана до Латинске Америке и ми ћемо на то одговорити. Узвратићемо на негативан руски утицај и сузбити га – рекао је Помпео.

Тилерсонов наследник похвалио се овом приликом да је Трампова администрација на ратишту у Сирији побила руске војнике, не прецизирајући о ком инциденту је реч.

– Пре неколико недеља руске снаге су се сусреле са по снази једнаким противником, услед чега је неколико стотина руских војника погинуло. Поред тога, тренутна администрација ревидирала је нуклеарну стратегију земље, чиме је Русија упозорена да ће америчке снаге за обуздавање у Сирији бити појачане – навео је Помпео, говорећи да је Бела кућа спровела читав низ мера које су, како је рекао, скупо коштале Владимира Путина.

Геополитичар Срђан Перишић каже да начин на који говори Помпео јасно одређује Србију као ново жариште после Сирије, на ком ће се САД коначно обрачунати са Русијом.

Америка је очајна због тоталног војног и политичког дебакла у Сирији, па им је у плану да следећи хаос изазову на Балкану. Они ће то лако да ураде преко одређених политичких актера који су под њиховом контролом, а сви они делују у нашем окружењу и само чекају сигнал својих ментора за изазивање свеопштег хаоса. То је сасвим извесно и само остаје питање ког тренутка ће се тежиште из Сирије изместити на ове просторе – каже Перишић.

Аналитичар Бранко Радун сматра да Помпеове речи треба узети за озбиљно.

– САД копају свом силом да што пре нађу ново место где би могли да покрију лош резултат ратовања у Сирији. Свесни су да то морају урадити муњевито и зато ће све снаге преусмерити на неки нови простор где тензије већ тињају, а Балкан и Србија ту имају највише шансе – закључује Радун.

 

Извор:  Srbija Danas/Srpski telegraf

БОНУС ВИДЕО

Руска нуклеарна ракета Сармат

Loading...