ЛАВРОВ ОТКРИВА: Макрон одбио да Путину пружи доказе, каже да је то тајна

Француски председник Емануел Макрон одбио је да Владимиру Путину пружи обавештајне податке које доказују наводну кривицу Дамаска за инцидент у Думи.

То је изјавио руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Макрон који је „јавно говорио о непобитном доказу који поткрепљује да је режим сиријског председника Башара Асада употребио хемијско оружје у сиријској Думи“ јуче је разговарао телефоном с Путином, рекао је Лавров.

Током разговора, руски председник је поменуо да те чињенице, према француским лидерима, постоје и затражио да „буду подељене“, навео је Лавров.

„Јер ако је то тачно, ми бисмо били први који би били одлучни да спречимо такву илегалну активност као што је употреба хемијског оружја“, наставио је Лавров.

Лавров је казао да је Путин на то добио следећи одговор: „То је тајна. Не можемо да пружимо информацију јер је тајна и штавише, та тајна није наша“, пренела је агенција Тасс.

„Па, то није наша тајна, али је она ипак искоришћена за покретање напада“, прокоментарисао је Лавров.

Путин је раније данас снажно осудио напад на Сирију, упозоривши да садашња ескалација ситуације око Сирије има разоран утицај на целокупан систем међународних односа.

Loading...