РУСИ УПОЗОРИЛИ АМЕРЕ: Почните што пре да ПРЕГОВАРАТЕ са нама, ИСТИЧЕ ВАМ ВРЕМЕ!

Русија има могуц́ност да дâ достојан одговор на сваки покушај насилног притиска САД, изјавио је директор Одељења за непролиферацију и контролу оружја Министарства спољних послова Русије Владимир Јермаков.

Јермаков је на Скупштини Савета за спољну и одбрамбену политику изјавио да се 2018. године види да се војно-технолошка ситуација кардинално изменила у корист Русије.

– Имамо достојан одговор на сваки покушај насилног притиска Сједињених Америчких Држава. Пре или касније наше америчке колеге ц́е морати да преговарају са нама. И најбоље би им било да то ураде пре, а не касније, пошто америчка војно-технолошка тежина у глобалној расподели снага стално опада – истакао је Јермаков.

– Свест (земаља Запада) о немогуц́ности да се продужи период своје једностране доминације у светским пословима изазива нервозу и доводи до неадекватних поступака као што су санкције, насилно присиљавање и једноставно неетичко међудржавно понашање. Све то води ка повец́ању сукоба у међународним односима – рекао је Јермаков.

– У том смислу, трка у наоружању, наравно, није блеф, вец́ веома опасна стварност која има значајан ометајуц́и утицај на глобалну стабилност и међународну безбедност.

Договори у области разоружања

Нови правно обавезујуц́и међународни споразуми у области контроле наоружања у догледној будуц́ности тешко су могуц́и, нагласио је Јермаков.

– Једина важец́а правно обавезујуц́а међународна обавеза у области разоружавања је Члан 6 Споразума о неширењу нуклеарног наоружања – додао је он.

– Разговор о могуц́ности продужења Споразума о смањењу стратешког наоружања (СТАРТ-3), који је ступио на снагу 2011. године, биц́е могуц́ тек након што се Сједињене Америчке Државе врате на потпуну имплементацију одредаба тог споразума – закључио је дипломата.

 

Извор: Srbija Danas / rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

ПУТИН: Американци џаба трошите паре, ове ракете су неухватљиве…

Loading...