RUSIJA: Imamo neoborive dokaze da nije bilo hemijskog napada u Siriji

Rusija ima neoborive dokaze da incidenta sa korišćenjem hemijskog oružja u sirijskom gradu Dumi uopšte nije ni bilo, kao i da je za tu provokaciju odgovorna specijalna služba Velike Britanije, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnoj organizaciji za hemijsko oružje Aleksandar Šulgin.

Kako je ocenio, prilikom istrage nije primećen nijedan dokaz koji bi ukazao na to da je u Dumi korišćeno hemijsko oružje.

„Nijednog svedoka, nijedno trovanje nije zabeleženo. Nije bilo nikakvih ostataka hemijskog oružja“, rekao je on.

Istovremeno, ruski diplomata je rekao da su pronađeni snimci koji su potom korišćeni kako bi se inscenirao hemijski napad.

„Televizijama su poslati lažni intervjui sa tim ljudima – oni su obojica medicinski radnici, koji su zaposleni u hitnoj pomoći u Dumi“, precizirao je Šulgin i dodao da su ovu akciju celokupno osmislile britanske službe uz moguće učešće i američkih službi.

„Ne možemo sa apsolutnom sigurnošću da tvrdimo, kao što to čine naši zapadni partneri, ali imamo neosporive dokaze da 7. aprila u Dumi nije korišćeno hemijsko oružje. Sve je to provokacija kako bi se svet doveo u zabludu i opravdala agresija protiv Sirije“, zaključio je on.

Loading...