ŠEŠELJ: Čestitke Siriji na pobedi nad zapadnjačkim silama

Srpska radikalna stranka čestitala je danas sirijskom narodu i sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu na, kako je kazao predsednik te stranke Vojislav Šešelj, velikoj pobedi protiv „agresorskih zapadnjačkih sila“, SAD, Velike Britanije i Francuske, koje su bombardovale Siriju u subotu ujutru.

„Šta su radile zapadnjačke sile — pretile, pretile, pa na kraju moljakale da bar malo spase obraz, unapred najavile gde će da istresu svoje rakete. Naravno, nijedna raketa cilj pogodila nije“, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Naveo je da je tokom napada na Siriju porušeno nekoliko zgrada, da niko nije ubijen, te da nijedno skladište ili pogon za proizvodnju hemijskog oružja nisu uništeni, jer, kako je kazao, takvog postrojenja nije ni bilo.

„Mi smatramo da je dobro što nije bilo žestokog uzvraćanja ni Rusa, ni Sirijaca. Ali, treba dati upozorenje tim zapadnim silama da se više ne igraju sa tim stvarima“, kazao je Šešelj i dodao da SRS smatra da je Srbija morala da se opredeli i osudi agresiju.

„Sirijski predsednik i narod su svojevremeno žestoko osudili agresiju na Jugoslaviju 1999. godine. Nama je sirijski narod uvek bio prijateljski narod i mi sa njim moramo biti solidarni, jer ako ćemo se bojati i u strahu davati izjave — kuda nas to vodi“, dodao je Šešelj.

Loading...