ВУЛИН: Забрињава ћутање ЕУ и НАТО на изјаве из Приштине

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да приштински лидери не могу да угрозе мир у Србији, али је оценио да забрињава ћутање Европске уније и НАТО на изјаве Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија.

„Наравно да Харадинај, баш као ни Тачи, не може да угрози мир и стабилност ни на једном центиметру територије Републике Србије и уосталом због тога Војска Србије и постоји. Наравно да смо довољно снажни и наравно да смо довољно спремни да спречимо сваког терористу било осуђеног, било неосуђеног какав је Рамуш Харадинај, да угрози мир на простору Републике Србије и уосталом читавом Балкану“, изјавио је министар одбране коментаришући наводе Харадинаја о претензијама према Бујановцу и Прешеву.

Он је нагласио да оно што забрињава јесте чињеница да читава Европска унија и НАТО тако упадљиво ћуте и када Тачи позива на оружје и прети пушкама и када Харадинај говори о некаквом „источном Косову“.

„Било би време да проговоре и да умире читав Балкан својом јасном изјавом, јасним ставом да Тачи и Харадинај говоре само у своје име и да немају подршку ни ЕУ, ни НАТО-а, за то што говоре и за покушаје да угрозе мир и безбедност на читавом Балкану. Време је да проговоре“, напоменуо је Вулин.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug

БОНУС ВИДЕО

ПУТИН ПОБЕСНЕО! – МАКРОН УБЕДИО ТРАМПА!: Руси су Асадови саучесници, не повлачи се из Сирије!

Loading...