ПАKЛЕНИ ПЛАНОВИ АЛБАНСKИХ ТЕРОРИСТА И ЊИХОВИХ ЗАПАДНИХ МЕНТОРА! Шиптари користе Сирију да би отели север Kосова

Специјалци РОСУ увежбавају упад на север покрајине. Из САД и НАТО им поручено да треба да искористе „сиријску кризу“ за отимање територије

Шиптарски терористи планирају да искористе рат у Сирији не би ли са што мање медијске буке насилно отели север Kосова! Албанци знају да су велике силе потпуно ангажоване у сиријској кризи, што би могао бити идеалан тренутак за напад на Србе.

Након што су САД, Француска и Велика Британија у ноћи између петка и суботе извршиле агресију на Сирију, читав свет нашао се у паници од великог светског рата. Екстремисти у јужној српској покрајини верују да је управо то савршена прилика за реализовање плана о заузимању севера покрајине.

Паклени план у пракси

Информер је протеклог викенда детаљно писао о плану Албанаца да до 25. априла насилно заузму север Kосова, а шансе за реализацију ове акције још су извесније после ескалације сукоба у Сирији.

– Вес Мичел, помоћник државног секретара САД, приликом посете Приштини још 12. марта Албанцима је несумњиво дао ‘зелено светло’ за заузимање севера Kосова. Специјалне јединице РОСУ отад су потпуно спремне и само чекају команду да крену у акцију. Планирају да на север упадну на препад и тако изненаде Србе, који у тој ситуацији не би могли да пруже адекватан отпор. Циљ Албанаца јесте преузимање потпуне контроле над административном линијом ка централној Србији. Хаос око Сирије могао би бити идеалан тренутак за почетак те акције, јер се светски медији не би превише бавили Kосовом, а Русија би могла бити ухваћена у раскораку, па не би стигла да помогне Србима… – објашњава наш извор.

И док нико од званичника није јуче хтео да коментарише наша сазнања, политиколог Јелена Вукоичић каже за Информер да Србија, када је у питању север Kосова, мора бити у сталној, даноноћној приправности.

– Албанци никада нису крили своје аспирације за заузимање тог дела српске територије, чиме би заокружили своју наводну државност. Недавни насилни упади приштинских специјалаца у Митровицу и хапшење Марка Ђурића несумњиво су били проба за заузимање севера. Албанци неће урадити ништа док за то не добију одобрење Американаца, а ескалација сукоба у Сирији могла би да им послужи као идеалан параван – објашњава Вукоичићева.

Слично мишљење дели и безбедносни стручњак Стевица Деђански, који је уверен да ће шиптарски терористи искористити сваки погодан моменат да нанесу штету Србији.

Kубуровић: Суд за ОВK мртво слово на папиру

Loading...