ПАНИКА У БРИТАНИЈИ: Путин ће напасти на досад невиђен начин

Према већем делу британске штампе, који, да будемо искрени често не надувавају оволико, истрајни су да ће Русија започети сајбер напад на Велику Британију … или већ јесте, у зависности кога ко питате. Све због тога што су Лондон, САД и Француска покренуле ракетни напад на Сирију.

Ако питате „Експрес“, „Русија шпијунира хиљаде домаћинстава у Великој Британији у знак одмазде за нападе на Сирију. Ваш дом би могао постати део руског „ботнета“, који се користи за покретање сајбер напада великих размера“. Нису дали никакво објашњење о томе шта је ботнет … али када филујете британску популацију страшном помамом, ко има времена да објасни?

Понекад одговорни „Телеграф“, такође је ускочио у матрицу. Према извештају, Русија ће ускоро напасти британску „главну инфраструктуру“, укључујући енергетске мреже, хитне службе и оружане снаге, наводећи изворе као што су британска служба безбедности и Еф-би-ај … али наравно, то су неименовани извори. Није баш да нико не би желео да провери такве тврдње, ипак…

Човек по имену Кјаран Мартин је цитиран у „Телеграфу“, „Сану“, „Мирору“, „Дејли екпресу“ и „Ројтерсу“. Мартин је главни извршни директор Националног центра за сајбер безбедност, који је део британске службе безбедности, а који се бар мало бави интернет шпијунажом. Он каже: „Русија је наш најспособнији непријатељ у сајбер простору“.

Мартин је саопштио за „Мирор“ да Русија већ дуго напада америчке сајбер мреже … И, очигледно, „Велика Британија прати групе које стоје иза напада више од годину дана“, наводи се у чланку.

Дакле, зашто, зашто – ако Русија већ хакује домове невиних Британаца, зашто Влада Велике Британије није урадила до сада ништа по том питању?

– Ово је још један пример неусклађености Русије према међународним нормама и глобалном поретку – овог пута кроз кампању сајбер-шпијунаже и агресије, која покушава да поремети владе и дестабилизује пословање – саопштио је портпарол Владе за „Мирор“.

„Сан“ не може ни да се одлучи да ли је Русија напала британске рачунарске мреже или не. У среду, у 17.44 часова, „Сан“ је истрчао са насловом „Непријатељ је ушао: Руски хакери су већ покренули малициозни сајбер напад на мреже Велике Британије, укључујући кућне рутере“.

Очигледно, познато тачни „Сан“ није могао да се одлучи да ли је Русија напала или не – упркос потпуно контрадикторном наслову само пет сати касније: „Тихе убице: Да ли ће бити покренут руски сајбер напад на Велику Британију, које методе би се могле користити и како Велика Британија може да одговори? “

Сада, ако вам то не улива поверење у истинитост саопштења, онда једноставно не знамо шта ће бити.

Ту је и „Индипендент“ да спаси дан са неким практичним наговештајима о томе шта можемо да урадимо. Упркос томе што главни медији подгревају британску јавност, чланак је отишао више од онога шта Британија може да уради … што очигледно „укључује надгледање осетљивих и изложених делова дигиталне имовине, како би се открило било какво претеће понашање, претежно на не-критичним интерфејсима или уређајима који би могли бити експлоатисани, те појачавања сакупљања обавештајних података из ширег круга извора како би се прорачунала процена очекиваних претњи“. Узбудљиво.

На срећу, то нам говори да Тереза Меј може узвратити са својим сајбер нападом. Дакле, као ће британски медији назвати овај напад? МејНет? МејБот 2? Терез-напад? Могућности су бесконачне.

 

Извор: Srbija Danas / Vostok

БОНУС ВИДЕО

БИВШИ РУСКИ ПРЕДСЕДНИК ПРИЗНАО ПОСТОЈАЊЕ ВАНЗЕМАЉАЦА!!!?

Loading...