ПРВИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ УПОЗОРАВА: Срби, спремају вам хаос и нови Мајдан

Директор спољнообавештајне службе Русије (СВР) Сергеј Наришкин састао се са председником Србије Александром Вучићем, а у фокусу разговора били су актуелни међународни проблеми и потреба поштовања међународних закона у регионалним конфликтима, саопштио је шеф прес службе СВР Сергеј Иванов.

– Разговори су били фокусирани на питања међународних односа, као и на тренутне међународне проблеме. Стране су истакле потребу поштовања норми међународних закона када је реч о решавању растућих регионалних конфликата и истакнута је руска и српска позиција о потреби стриктног извршавања Повеље УН свих држава те међународне организације – пренео је Иванов.

О детаљима састанка, осим саопштења, званичних података није било, међутим дипломатски извори наводе да су српском шефу државе предочене информације и сазнања руских обавештајаца да Запад припрема нови талас уцена и претњи уколико се Србија не дистанцира од Москве и не уведе санкције Русији.

О могућностима изазивања нереда по сценарију крвавог украјинског Мајдана, у ком је Америка имала пресудну улогу у октобру прошле године, говорио је и шеф дипломатије Сергеј Лавров. Он је тада поручио српској власти да су за шаблон догађаја у Украјини 2014. заинтересоване поједине западне амбасаде и медији под њиховом контролом.

Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је посета Наришкина израз захвалности што се Србија држи по страни у ускобима око Сирије, али и упозорење за могући Мајдан.

– Овом посетом се Београду преноси једна врста захвалности, али је и јасан знак да ће Русија максимално подржати Србију у случају да се нађе под било каквим притиском наранџастих таласања. Ако Русија има информације о спремању новог Мајдана у Србији, а које нам је донео Нарашкин, сигурно ће се активирати у заштити интереса – објашњава Анђелковић.

 

Извор:  Srbija Danas/ Srpski Telegraf

БОНУС ВИДЕО

БОРИС МАЛАГУРСКИ: Зашто нас стално бомбардују

Loading...