ШОК КОЈИ ЗАПАД НЕ ПРЕДВИЂА: Русија је спремна за рат и НАРОД ХОЋЕ ОБРАЧУН СА САД

“На моју запањеност , опција да би Русија могла да потопи неколико америчких бродова или да користи Калибар ракете против америчких трупа на Блиском истоку, подразумевана је као реална, можда неизбежна опција”, пише Тхе Сакер а преносе руски медији.

Управо сам провео око 2 сата слушајуц́и ТВ дебату руских стручњака о томе шта да се уради поводом САД. Ево неколико занимљивих предлога.

Сви су се сложили да ће сукоб са САД и Западом наставити да ескалира, и да је једини начин да се то заустави довести свет, до америчко руског рата, који би био непосредан или чак локални. Они су рекли да је фундаментално погрешно да Русија одговара само речима против западних акција.
Занимљиво је да је такође постојала општа сагласност да би потпуни амерички напад на Сирију био добродошао и да би се ситуација променила на терену.
Још један интересантан закључак је био да је једино право питање за Русију да ли би било боље да одлаже кризу или да убрза догађаје како би се све десило раније . Није постојао консензус о томе.
Затим, постојало је консензусно мишљење да је тражење правде, или чак и здравог разумевања, било узалудно. Руско гледиште је једноставно: Западом управља банда разбојника који подржавају бескрајно лажни и лицемерни медији док је општа јавност на Западу безнадежно зомбификована. Ауторитет такозваних “западних вредности” (демократија, владавина закона, људска права, итд.) у Русији сада је згажено.
Постојала је и широка сагласност да америчке елите не узимају Русију озбиљно и да су садашњи руски дипломатски напори узалудни (посебно према Великој Британији). Једини начин да се то промени било би делотворно са врло оштрим мерама, укључујуц́и и дипломатске и војне. Сви су се сложили да би разговор са Борисом Џонсоном био не само тотално губљење времена, вец́ велика грешка.
Донесите своје закључке. Рец́и ц́у само да ниједан од стручњака у овој јавној дискусији није радио за руску владу. Владини стручњаци не само да имају боље информације, вец́ знају да животи милиона људи зависе од њихових одлука.

Оно што је овде битно је то да јавност Русије сматра да се треба одлучно супротставити Западу а нарочито САД по цену отвореног сукоба. Непрекидна агресија Запада према Русији допринела је да народ Русије схвати да на Западу нема пријатеља и да Запад може одустати од напада тек када осети силу али на својој кожи.

 

Извор: Webtribune.rs

БОНУС ВИДЕО

Шешељ о Степинцу !!!

Loading...