„НИСАМ ПРЕШАО У ПРАВОСЛАВЕ ВЕЋ ВРАТИО ВЕРУ СВОЈИХ ПРЕДАКА“: Сулејман Муратовић прекрстио се и постао Душан Обреновић (ВИДЕО)

Младић пореклом из Брчког се, како каже, „вратио“ у православље.

Сулејман Муратовић, 21-годишњак из Kосовске Митровице, прекрстио се и постао Душан Обреновић.

– Ја нисам прешао, пошто су наши преци били православни, ја сам се само вратио – каже Душан за АТВ.

Отац, пореклом из Брчког, рекао је – нема проблема, сестра се није бунила, а мајка није била одушевљена. Али, зато јесте Душан који је једва дочекао крштење, а у православље се, како каже, заљубио од малена.

– Отац је, рецимо, атеиста. Он мени није бранио, рекао ми је: „Сине, ако си ти тако одлучио, то је твоја ствар“. И ја, ето, уз Божију помоћ (крсти се) 2016, осми мај је био, на Марковдан, крстио сам се у манастиру Бањска, код оца Данила, игумана – присећа се Душан.

Презиме је узео по династији Обреновић, име по цару Душану, а славу Светог Јована. Већина пријатеља из Kосовске Митровице је прихватила његову одлуку, али има и суграђана којима се то није допало.

– Имају неки којима смета, неки ту из града, неки муслимани исмаиљћани, смета им то што сам крштен. Има и неких православних којима смета и добацују ми свашта на улици, али не обазирем се. Бог је тај који ће да суди свакоме, не обазирем се толико на то. Не мрзим их – прича Душан.

Ово је његова прича:

Извор: Telegraf.rs

БОНУС ВИДЕО

Руска војна сила

Loading...