ЧУДО НА ЂУРЂЕВДАН: Слепи дечак (9) се умио водом са извора, па прогледао, мајка се онесвестила од шока (ВИДЕО)

Дечак је почео да плаче и поставља питања мами шта ће сви ти људи око њега. Мајка се од великог шока онесвестила.

Баш на Ђурђевдан Бекира Лаврин из Љубљане довела је свог слепог сина Ирнеса (9) на извор Светиња у Босни и Херцеговини. Умила га је водом са извора, и оно је великим чудом прогледало и први пут од рођења угледало мајку.

Дечак је почео да плаче и поставља питања мами шта ће сви ти људи око њега. Мајка се од великог шока онесвестила.

– Долазила сам овде и прошле године да бих га умила, јер сам чврсто веровала да ће га ова вода излечити, али Ирнес тада није хтео да изађе из аута. Био је слеп, а сад је прогледао! Нећу рећи да се легенда обистинила, али ћу чврсто веровати да је ово чудо од Бога, кога сам толико молила да ми дете прогледа. Немојте га даривати новцем, новац ћу даривати ја ономе коме је потребан, у знак захвалности Богу – говорила је присутнима кроз сузе пресрећна мајка.

 

Ђурђевданском чуду присуствовало је више стотина људи, који су Бекири помогли да се освести и смири, а дете почели да љубе и дарају новцем.

Ово је Божје дело. Извор час потече, час пресуши, што је за чуђење. Дечак је прогледао милошћу Бога, нема дилеме за мене – рекао је Емир А. из Бужима, преноси Kурир.

И Харис Ш. уверен је да је дете прогледало од лековите изворске воде, јер су видели да је био дезоријентисан након што га је мајка умила.

– Мали Ирнес, нека је жив и здрав. Према мајчиним речима, био је потпуно слеп. Видели смо њен шок и чуђење. Једној госпођи која га је питала каква јој је боја косе на словеначком је рекао да јој је коса бела, што је била потврда да дечак заиста види – каже Харис.

Kод извор Ибрет (чудо), где вода потече тачно у подне, традиционално се сваког Ђурђевдана окупи велики број знатижељника.

„Обичним“ данима та појава је и даље феномен, јер вода сат времена тече, па извор пресуши. Људи воду сипају у флаше, умивају се и чак обучени купају.

Извор: Telegraf.rs

Loading...