БОГ СВЕ ЧУЈЕ И ВИДИ! Човек је увредио Светог Василија Острошког, а онда га је стигла казна!

За време аустроугарске владавине Босном и Херцеговином 1895. године велики број православних верника окупио се у Билећу, пред канцеларијом котарског предстојника Адамовића. Било је то једино место где су се могле добити дозволе за одлазак у Црну Гору, под Острог, а ближио се дан Светог Василија Острошког и верници су хтели да буду тамо и у молитви га прославе.

Око 9 часова изјутра, пирча каже, изиђе Адамовић на балкон уз који су биле камене степенице. Погледа окупљену масу па оштрим тоном нареди народу да се разиђе.

„Залуд ме чекате! Не дам вам пропуснице за Острог! Зашто тамо идете, глупи народе, кад вам тамо нема ништа осим оне суве трупине што су Црногорци ставили у ковчег и прогласили за свеца“, објавио је.

У том моменту неки чиновнок позва Адамовића, а овај се некако неспретно окрену, саплете се и паде низ оно степениште.

Сломио је ногу и лечио је читава два месеца у болници. Ипак, одмах сутрадан је издао наређење да се свакоме ко тражи изда пропусница за одлазак под Острог и да се и у будуће настави са том праксом.

И сам је касније послао добар прилог манастиру и заветовао се да ће то и убудуће чинити сваке године. Јер, на својој кожи се осетио моћ Светог Василија, а своју незгоду преписао казни Божијој за псовање Чудотворца.

 

Извор: Kurir.rs / Dnevno / N.D.

БОНУС ВИДЕО

НОВИ С-500!!! ОБАРА СВЕ ШТО ЛЕТИ!!!

Loading...