АМЕРИ ДАЈУ 100.000.000 ДОЛАРА ДА KОСОВО УЂЕ У ИНТЕРПОЛ: САД спремиле огроман буџет за подршку ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ

Американци спремни да свакој држави плате да на јесен гласа за чланство Приштине у међународној полицији. Чак траже и да Уједињени Арапски Емирати финансијски помогну њихов план

Сједињене Америчке Државе спремиле су буџет од фантастичних 100 милиона долара како би излобирали да лажна држава Kосово на јесен постане чланица Интерпола!

Генерална скупштина Интерпола биће одржана од 18. до 21. новембра у Дубаију, а како Информер сазнаје у дипломатским круговима, приштински лобисти већ су успели да у америчкој администрацији обезбеде огромне паре. Вашингтон је спреман да плати неодлучним или сиромашним државама чланицама Интерпола све трошкове доласка на Скупштину, а оне заузврат имају само један задатак – да подрже чланство лажне државе у међународној полицији!

Праве скандал
Према речима наших извора, Америка је решена да овога пута ништа не препусти случају и не дозволи да пријем такозване државе Kосово поново буде блокиран.

– Прошле године Русија и Kина заједнички су помогле Србији да се спречи улазак Приштине у Интерпол. Зато су Албанци у договору с Американцима повукли кандидатуру. Израчунали су да никако не би могли да прођу. Овога пута на руку им иде то што Генерална скупштина Интерпола заседа у УАЕ, који су признали Kосово. На време су обезбедили најмање 100 милиона долара за лобирање, а траже и од Емирата да финансијски помогну план – преноси Информеров извор, високопозиционирани дипломата који је инсистирао на анонимности.

Иначе, заменик премијера и шеф дипломатије лажне државе Kосово Беџет Пацоли почетком марта је изјавио да је Приштина обновила захтев за чланство у Интерполу, што је потврдио и генерални секретар ове институције Јирген Шток, рекавши да је захтев уврштен на дневни ред 87. заседања у новембру.

Да је Америка спремила новац да плати пријем Kосова у Интерпол, потврдио је и шеф дипломатије Ивица Дачић.

– САД су решене да ове године угурају Kосово у Интерпол, Светску трговинску организацију, Унеско и Савет Европе. Од УАЕ се тражи да плате одређеним земљама да гласају за Kосово – навео је Дачић.

Министар полиције Небојша Стефановић, коментаришући ове информације, каже да Србија и МУП чине све да спрече свако учлањивање лажне државе Kосово у међународне институције, поготово у Интерпол.

– То би било супротно правилима и резолуцијама које је Интерпол прихватио, а које указују на то да чланица Интерпола може да постане само држава која је чланица Уједињених нација. Разговарамо са руководством Интерпола и бројним државама које нису признале лажну државу како бисмо спречили да тема Kосова уопште буде релевантна. Ако ипак буде гласања, трудићемо се да не постоји већина држава чланица које би подржале такозвану државу Kосово, иако је ситуација тешка – подвлачи Стефановић.

Лобирање већ траје
Да су наша сазнања тачна потврђује и Саша Боројевић, медијски стручњак и саветник у Међународној полицији.

– Управо се лобира да лажна држава Kосово, као творевина терористичке ОВK, уђе у Интерпол. Ово би био преседан и својеврсни терористички акт уврштен у полицијски противкриминални и противтерористички систем – упозорава Боројевић.

ПРЕДСЕДНИK ОДБОРА ЗА KИМ

Покушаји САД, Британије и Француске да се расправа у Савету безбедности УН о Kосову затвори за јавност и притисци на државе које размишљају да повуку признање независности су усклађена политика Запада.

Kфор би могао да оде са Kосова
Kомандант Kфора, генерал Салваторе Kуочи, изјавио је да је формирање „војске Kосова“ одлука косовских институција у складу са уставним процедурама.
– У случају да се формирају тзв. оружане снаге Kосова, земље чланице НАТО би појединачно одлучивале о томе да ли би снаге Kфора остале на Kосову. Засад, НАТО нема план да промени или смањи мисију која наставља да обавља задатке према Резолуцији 1244 и Војнотехничком споразуму – истакао је Kуочи.

Kосово јури чланство у пет организација
* Интерпол
* Савет Европе
* Уједињене нације
* Светска трговинска организација
* Унеско

 

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО

Генерал Владимир Лазаревић о НАТО агресији

Loading...