ПОМПЕО ОТВОРИО ОЧИ СВЕТУ: Све је открио у говору у Стејт департменту! Шта може да се очекује од АМЕРИЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ! (ВИДЕО)

Амерички државни секретар Мајк Попео величао је данас „суштинску исправност“ САД у глобалним питањима, позвавши деморалисане дипломате у Стејт департменту да делују чврсто и агресивно у промовисању и спровођењу спољне политике администрације на челу с председником Доналдом Трампом.

У мотивационом говору који је одржао у Стејт департменту, Помпео је објаснио да његови поновљени позиви Министарству спољних послова да поврати своју „агресивност“ значи да би дипломате требало да делују самоуверено знајући да су интереси САД праведни, преноси АП.

„Таква агресивност није арогантност, нити хвалисање, нити егоизам. То је самоувереност, вера у себе и своје идеје. У нашем случају, то је суштинска исправност Америке. И то је агресивност рођена из оправданог знања да су наши интереси праведни, посебни и изграђени на суштинским принципима Америке“, рекао је Помепо, наведено је у изводима из његовог говора.

Задатак САД је, истакао је Помпео, да сачувају цивилизацију људског достојанства, индивидуалну слободу, демократију, национални суверенитет и владавину права, као и да изазову сваког ко покуша да то сруши.

„Требало би да будемо поносни на Америку и њене вредности и да верујемо у њих“, рекао је он.

Државни секретар САД је нагласио да Трамп цени дипломатију и да ће је користити у заштити америчких интереса.

„Имамо среће што наш председник вреднује и разуме моћ дипломатије, и зна да морамо користити сваку алатку из дипломатског комплета“, закључио је Помпео.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug

Loading...