ЗАПАД У ШОКУ — МЕГА ПРОЈЕКАТ: Путин прави мост до Ниша

Русија прави нови мега пројекат, три пута скупљи од Кримског моста

Железнички мост на Сахалину који ц́е повезати острво са континенталним делом Русије биц́е 3,5 пута скупљи од Кримског моста, пише „Комерсант“, позивајуц́и се на прелиминарне процене Руских железница.

Према документима компаније, пут ц́е се протезати од Селихина у Хабаровском крају, кроз најужи део Татарског мореуза, до Ниша на Сахалину. Мост ц́е бити дугачак шест километара, док ц́е укупна дужина пута износити 585 километара.

Вредност пројекта, према проценама Руских железница, износиц́е 543,3 милијарди рубаља, до чега ц́е за мост отиц́и 252,8 милијарди рубаља. Још 90 милијарди рубаља ц́е бити потрошено за железничке пруге на Сахалину и скоро 100 милијарди рубаља за дубоководни терминал у Иљинском, одакле ц́е угаљ бити транспортован возовима, јавља Спутњик.

У компанији су нагласили да су параметри „прелиминарни“, док се пројекат налази у фази израде. Грађевински радови почец́е 2019. године.

Како наводе експерти листа, мост на Сахалину ц́е по километру бити 3,5 скупљи од Кримског моста. То се објашњава трусним тереном, комплексним инжењерско-хидролошким условима, неприступачношц́у терена и географском позицијом на крајњем северу.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

РУСКИ БРОД СЕ ИГРА ЖМУРКЕ са америчким носачем авиона

Loading...