ПЕСКОВ ОТКРИО ТАЈНУ: Како изгледа када сањаш Владимира Путина! (ВИДЕО)

Портпарол руског председника Дмитриј Песков нашалио се да се буди обливен хладним знојем сваки пут када му се у сновима појави строго лице председника Русије Владимира Путина.

„Појављује ми се у сновима и то је увек страшно“, рекао је Песков у хумористичкој емисији на руској НТВ, одговарајући на питање да ли често сања Путина.

„Сањам га увек када је веома строг. Знаш, то је делиријум тременс: ’О, господе, заборавио сам нешто да урадим‘. Након тога се сав мокар будиш: ’Господе‘. Има и таквих тренутака понекад“, рекао је портпарол руског председника.

Говорећи о томе како се бори са сном током саветовања, Песков је одговорио: „Бројим овце када се борим са сном. Бројим у себи, али гласно“, нашалио се Песков.

Он је такође испричао да руски председник није успео да се одмори и мало одспава током радне посете Санкт Петербургу, где је учествовао на Међународном економском форуму.

„Овде, по правилу, нико не спава. Али ако мислите на то какав је распоред нашег председника, он је као и обично 24-часовни. Његови гости су председник Француске, премијер Јапана, председник Централноафричке Републике, који је допутовао на Форум“, рекао је Песков.

На опаску водитеља да Путин редовно гледа телевизијске наступе свог портпарола, Песков је одговорио: „Сложићете се да не може тако много људи да се похвали тиме да их гледа председник. Зар то није највиша оцена?“

Владимир Путин је у марту, у интервјуу америчком каналу Ен-Би-Си изјавио да не може да контролише све сараднике у својој администрацији, пошто их има око две хиљаде. „Ево, Песков седи насупрот мени, мој портпарол, он понекад донесе праву мећаву. Гледам га на телевизији и мислим се: Шта он то тамо прича? Ко му је то наложио?“, испричао је том приликом Путин.

Песков је испричао да му је понекад физички тешко да испрати дневни распоред руског председника, али да се прилика да се ради такав посао указује једном у животу.

„Путин живи у глобалном времену, у глобалној географији земаљске кугле. На четири сата слетети из Москве у Венецуелу и вратити се назад – то су 24 сата у авиону, а у авиону он и ради, то је јединствено“, рекао је Песков и додао да то превазилази могућности обичног човека.

 

Извор: Kurir.rs / Novosti

Loading...