ИРАНСКИ ВРХОВНИ ЛИДЕР ПОСЛАО ЖЕСТОКУ ПОРУКУ НЕПРИЈАТЕЉИМА: На сваки напад узвратићемо 10 ПУТА ЈАЧЕ! (ВИДЕО)

Ирански врховни вођа, ајатолах Али Хамнеи, упозорио је данас на оштар одговор своје земље у случају да је нападну непријатељи, истакавши да је ирански балистички ракетни програм кључан за одбрану и да су западни захтеви да се тај програм ограничи „сан који се никада неће остварити“.

„Техеран ће напасти десетоструко више уколико га нападну непријатељи… Непријатељи не желе независан Иран у региону“, рекао је Хамнеи, у обраћању емитованом уживо на државној телевизији.

Хамнеи је истакао да непријатељи Ирана воде „економски и психолошки рат против те земље, а нове америчке санкције су део тога“.

„Неки Европљани говоре о ограничавању нашег одбрамбеног ракетног програма. Тим Европљанима кажем да је ограничавање нашег ракетног програма сан који се никада неће остварити“, истакао је он, говорећи на скупу поводом обележавања 29-годишњице смрти иранског револуционалног лидера, ајатолаха Рухолаха Хомеинија.

Ирански врховни вођа Хамнеи је поручио и да ће Иран наставити да подржава „потлачене земље“.

Он је рекао да Иран нема намеру да смањује свој утицај на Блиском истоку, и позвао арапску омладину да се одупре притиску САД.

„Млади Арапи, требало би да предузмете акцију и иницијативу како бисте контролисали сопствену будућност… Неке регионалне замље делују као непријатељи сопственог народа“, истакао је Хамнеи.

Он је при том мислио на арапске заливске земље, савезнице САД, које су подржале побуњенике који се боре за свргавање сиријског председника Башара ал Асада, иначе блиског савезника Техерана.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug

Loading...