КОНТЕ ПРЕД ГЛАСАЊЕ О ВЛАДИ: НАТО је океј, али хоћемо и отварање према Русији! (ФОТО/ВИДЕО)

РИМ – Премијер Италије Ђузепе Конте данас је у парламенту изложио програм нове владе уочи вечерашњег гласања о поверењу његовом кабинету, поменувши да ће се у домену спољне политике залагати за „потврду припадности“ Италије НАТО, али и „ревизију система санкција према Русији“.

До 19:30 часова о Контеовој влади изјасниче се Сенат, а сутра поподне и доњи дом парламента.

Нова жуто-зелена владајућа коалиција популистичког Покрета пет звездица и антиимигрантске Лиге има већину у оба парламентарна дома, пише Коријере дела Сера и додаје да је Конте казао да се међу приоритетима владиног програма налази „промена која ће ставити тачку на бизнис око имиграције, који се претерано увећао под плаштом лажне солидарности“.

Конте је такође навео и да је „време да Италијани имају право на минималну зараду по сату, како нико више не би био искоришћаван“.

Италијански премијер изнео је и циљеве нове владе у спољној политици.

„Намеравамо да потврдимо убеђеност у то да наша земља припада атлантској Алијанси, са САД као привилегованим савезником. Бићемо присталице отварања према Русији, која је последњих година ојачала сопствену међународну улогу у различитим геополитичким кризама. Бићемо промотери ревизије система санкција, почевши од оних које носе ризик да умртве руско цивилно друштво“, поручио је Конте.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug

Loading...