ПУТИН: Сви су за укидање антируских санкција! (ВИДЕО)

За укидање антируских санкција заинтересовани су многи, самим тим и Русија, и спремни смо све да учинимо како би се то реализовало, изјавио је руски председник Владимир Путин на зајединчкој конференцији за новинаре са председником Аустрије Александром Фан дер Беленом.

„Русија је отворена земља, спремна за сарадњу. До недавно смо имали читав низ механизама сарадње са Европом. Сада је све стопирано, и то не кривицом Русије. Консултујемо се са представницима из Брисела по читавом низу питања. Међутим, да би се успоставила сарадња у пуном формату морају на то бити спремни и наши европски пријатељи“, рекао је Путин.

Истовремено, Фан дер Белен је рекао да је са Путином разговарао о многобројним спољнополитичким питањима, а пре свега о ситуацији у САД, Ирану и Европи.

Говорећи о енергетском сектору, аустријски председник је рекао да је гас из Америке два до три пута скупљи од руског, самим тим нема никаквог смисла мењати руски гас за амерички.

Путин је рекао да је Аустрија постала главно чвориште за транспорт руског гаса у Европу и игра важну улогу у осигуравању енергетске безбедности целокупног Старог континента.

Путин је позвао председника Аустрије да посети Русију било кад. „Биће нам драго да видимо господина председника у Русији“, рекао је.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...