ТРАМП ОПЕТ ШОКИРАО ТВИТОМ: Почео сам зид… (ФОТО)

Председник САД Доналд Трамп објавио на свом налогу на Твитеру да је почела градња зида који би требало да спречи илегалне уласке Мексиканаца на територију САД.

Трамп је твитом одговорио на оптужбе у вези с његовом оштром имиграционом политиком, коју медији илуструју уз прегршт фотографија деце међу решеткама привремених притворских јединица.

„Одвајање породица на граници је последица лоших закона демократа. Закони о безбедности границе би требало да се промени, али демократе не могу да се саберу! Почео сам зид“, написао је Трамп.

Он мисли на спорни зид између Мексика и САД, који би, према Трамповом плану, требало да заустави илегалне уласке Мексиканаца на територију САД. Амерички председник је у неколико наврата причао о важности тог зида, који би требало да спречи, како је описао Мексиканце, „животиње“ да улазе у Америку. Касније је образложио да је мислио на озлоглашене криминалце.

Званичници с друге стране зида, међутим, противе се Трамповој идеји, а тамошњи председник је поручио Трампу да Мексиканцима не пада на памет да плате тај зид. Ни сада, нити било када.

 

Извор: Б92

БОНУС ВИДЕО

Ђорђевић: Радничка права су за мене свето писмо

Loading...