ВУЧИЋ: Једини циљ Албанаца је да заузму север Косова – ми ћемо урадити све да то спречимо!

Председник Србије Александар Вучић обратио се данас учесницима дводневне међународне конференције антикорупцијског портала „Пиштаљка“, након чега је дао изјаву за новинаре

– Задовољан сам што смо пре три године кренуули да примењујемо закон о заштити узбуњивача и мислим да смо по много чему, не само у региону, међу најбољима, али мислим да морамо још много да радимо. Надам се да ћемо тај однос према узбуњивачима моћи да променимо. Корупција је тешка болест и велико зло – рекао је председник.

Он се осврнуо на одлазак мисије Еулекс са Косова, те је рекао да нама предстоје разговори у Бриселу, али да није велики оптимиста.

– Моје је да дам све од себе да дођемо до компромиса – рекао је Вучић.

– Данас су изашли пред тзв. косовски парламент са нацртом за преговоре. Када видите ту платформу, она није оставила ни милиметар простора за било какав договор. То говори о њиховој намери и жељи. Оно што је рекао господин Харадинај ја сам виђао у Бриселу. Они сваки пут кажу како би нам учинили услугу, част и помирење ако бисмо ми њих признали – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће представници Еулекса остати на Космету, али да то они не смеју да кажу да се не би замерили приштинским властима.

– Постоје сукоби између политичких партија косовских Албанаца. Ми смо се надали да ће они свој посао да обављају професионално, али то није увек било на највишем нивоу. Ми смо као држава направили грешку када смо као држава обезбедили Еулексу мисију, уместо да инсистирамо на органима УН. То су грешке из прошлости јер су неки себе покушали да сачувају на власти додворавајући се другима – истакао је Вучић.

Он додаје да га брине то што се све ради по некој команди и да се нису случајно скупили Албанци, као и то што долази до застрашивања Срба.

– Предстоје нам разговори у Бриселу. Нисам велики оптимиста, а Србија ће дати велики напор да се до компромиса дође – рекао је Вучић.

Што се тиче енергетике, то може да дође на крају, када се испуни Бриселски споразум, рекао је Вучић.

– Хоће енергетику да би заузели Газиводе физички. То сам хиљаду пута рекао. Рекао сам не може и поновићу то још миллион пута. Све што раде тиче се севера и увођења њихових трупа на север – истиче председник Србије.

 

Извор: informer.rs

БОНУС ВИДЕО

НЕТАЊАХУ ОБРЋЕ ЕВРОПУ, Не дам верски рат!

Loading...