ВУЛИН И ДОДИК: Србија и Република Српска заједно јачају ракетне системе

Милорад Додик рекао је да је сарадња наменске индустрије између Србије и Републике Српске добра и да је резулзат те сарадње споразум о ремонту ракетних система између предузећа „Космос“ из Бањалуке и „Југоимпорт СДПР“ из Београда.

Наш циљ је да подигнемо део индустрије који је знатно оштећен интервенцијом међународног фактора, који је довео до потпуног дисбаланса у БиХ нагласио је Додик.

У федерацији је остало шест функционалних фабрика оружја и муниције док је у Српској све уништено истакао је председник Републике Српске.

Додик је додао да Српска покушава не из конкурентског  него из чистог комерцијалног разлога да подигне одређене врсте и томе имамо подршку министарства одбране Србије и министра Вулина.

Ова сарадња је договорена на последњем састанку Вучића и Додика у Београду, Србија ће учинити огромне напоре да Српску учини економски моћнијом и да јој помогне нагласио је Вулин.

„Космос“ може да рачуна на помоћ од сто милиона динара, министарства одбране Србије, овај споразум смо дуго радили али је он убрзан након састанка Вучића и Додика поручио је Вулин.

Овај споразум се односи на ремонт авионских мотора и тенковских мотора додаје министар одбране Србије.

Докле год да је на челу Србије Александар Вучић, Република Српска може да рачуна на пуну подршку, дипломатски, економски и политички капацитети Србије биће увек на располагању руководству и народу у Републици Српској нагласио је Вулин.

 

Извор: Кремлин

БОНУС ВИДЕО

Loading...