ЕДИ РАМА: Надам се пуном признању Kосова

Рама је, у изјави српским новинарима на маргинама Самита НАТО у Бриселу, изразио велику захвалност председнику Александру Вучићу на уложеним тешким напорима да се иде у овај процес и да се он заврши решењем.

Указао је да између Београда и Тиране постоји сагласност да се не „слажу око исхода“.

– Ја мислим да је пуно признање независности Kосова једино решење овог дугог конфликта и једини начин да се превазиђе крвава прошлост и сукоби – каже Рама.

Оценио је да је све у рукама „два председника и две стране“, додајући да је Албанија веома заинтересована да се дође до решење.

Истовремено наглашава да Албанија не говори у име Kосова, већ у корист Kосова.

– Знам да наша виђења не наилазе на одобравање у Београду. Али наше виђење је да је пуно признање најбоље за децу у Србији, на Kосову, и на Балкану – поручио је Рама.

На молбу да прокоментарише његово виђење ситуације у којој се чини да Приштина прави један корак напред и два уназад, на пример насиљем над Србима и Марком Ðурићем, Рама је казао да све зависи из ког угла се гледа.

– Из вашег угла се чини да Приштина прави корак напред и два уназад, а из угла Приштине да Београд прави корак напред и два уназад. То показује да дијалог није лак, већ да је тежак. Сва догађања су део природног пута, на којем ништа није лако – тврди Рама.

Loading...