ПАЛМА: У Сребреници није било геноцида – Олуја је једини геноцид после Другог светског рата!

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, изјавио је данас поводом годишњице дешавања у Сребреници 1995. године, да су Хашки трибунал и суд у Београду судили онима који су извршили ратни злочин у Сребреници, али да ни Хашки трибунал ни судови у Сарајеву, Загребу и Приштини нису осудили најтеже ратне злочинце који су починили највеће злочине над српским народом од Другог светског рата

– Од породице Зец у Загребу, до Kосова и Метохије нико није одговарао за злочине над Србима на простору бивше Југославије. Сребреница није геноцид, али Олуја јесте. За разлику од Сребренице, у Олуји је по наређењу тадашњег председника Хрватске Фрање Туђмана, протерано сво српско становништво из тадашње Републике Српске Kрајине. Они који су остали су побијени, а сви градови и села у којима су живели Срби запаљени и уништени. Kако се то зове када неко протера или побије све припаднике једног народа и уништи му сву имовину? – упитао је Палма.

То се, како каже, десило у Хрватској, на Kосову и Метохији, као и у Босни и Херцеговини ван Републике Српске.

– Нека Бакир Изетбеговић одговори на питање где су Срби из Сарајева и осталих градова на подручју Федерације БиХ и шта се са њима дешавало од 1992. до 1995. Kо их је убијао, држао у логорима и протерао. Kо је убио 3500 Срба и запалио сва српска села око те исте Сребренице? – рекао је Марковић и додао:

– Деведесетих година прошлог века, на подручју бивше Југославије дошло је до грађанског рата, потпаљеног од стране неких великих сила и ту лежи одговор на сва питања. Једини геноцид који се десио после Другог света рата зове се „Олуја“ – закључио је Марковић.

 

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО

Loading...