РУСКА ОСВЕТА: Због нацистичких испада у Русији, Хрвати морају да плате милионе евра

Хрватска компанија надрљала због испада фудбалера на Мундијалу! Грађевинска фирма „Велестрој“, која већ 20 година гради широм Русије, нашла се на удару руских власти пошто су двојица хрватских репрезентативаца у Сочију скандирала нацистички поздрав „Слава Украјини“.

Овај испад коштаће милионе евра Хрвате, који су били убеђени да ће проћи само кажњавањем двојице фудбалера од ФИФА.

Упозорење

Наиме, одмах после овог скандала у просторије московског „Велестроја“ упала је инспекција, претркељисала документацију и установила низ неправилности у пословању – рад на црно, очајни услови, непоштовање уговора – због којих ће ова фирма бити у озбиљном губитку, открива извор.

– Нема зезања са Русима. Мислили су да ће проћи тако лако с Русима, а гурнули су им прст у око усред њихове земље. Руси су им се осветили на најбољи могући начин, не прљајући руке, само су пустили да инспекција уради свој посао. То им је порука упозорења да им не падне на памет да нешто слично ураде до краја првенства или ће и остале хрватске фирме проћи попут ове – каже саговорник.

Иначе, фирма „Велестрој“ је у власништву хрватског бизнисмена и милионера Михајла Перенчевића, доскора готово непознатог јавности.

Милионе је зарадио на нафтном бизнису у Русији, а затим је послове проширио преко Лондона и Лос Анђелеса, где последњих година живи. Међутим, хрватски медији преносе да се повлачи у пензију и да му је намера да завлада Малим Лошињем, острвом на коме је летовао као дечак, и ту пресели део бизниса. Незванично се помиње и да је финансирао хрватску власт, па је јасно какву су им Руси послали поруку.

Показна вежба

Саша Боројевић, медијски стратег познат по везама са Русијом, каже да га не чуди оваква опомињућа реакција Русије.

– Кремљ је још крајем марта објавио противмере након протеривања руских дипломата из САД. Тада је Лавров рекао: „Почињемо с Американцима, а ускоро настављамо са свима осталима“, зато ми ово није ништа необично. Русија је кроз само један мали чин извршила показну вежбу шта ће чекати хрватску економију ако упорно настави да толерише фашизам и усташке испаде према Русији. Они увек воде рачуна о реципроцитету давања, али и узимања. Срећа по Хрватску економију да Русија није активирала менице Сбербанке и у трену узела комплетан „Агрокор“ и тиме урушила комплетну економију Хрватске и довела до банкрота – напомиње Боројевић.

Чињенице:

22 године „Велестрој“ послује у Русији

Loading...