ЛАЗАНСКИ ПОКАЗАО ДОКУМЕНТА ИЗ ПЕНТАГОНА: Ово је доказ да нас је НАТО тровао кад нас је бомбардовао 1999. године! (ВИДЕО)

Војни аналитичар тврди да је потпуно запањен покушајем да се негира негативан утицај муниције током бомбардовања Србије

Војни аналитичар Мирослав Лазански сматра да многи НАТО лобисти негирају чињеницу да је осиромашени уранијум оставио последицу по грађане Србије, те да се по овом питању и у Скупштини Србије водила жучна расправа.

Подсетимо, већина посланика у парламенту подржала је формирање Комисије за истраживање последица НАТО бомбрадовања, која би требало да покаже да ли је пораст броја оболелих од малигних болести последица загађивања наше земље пројектилима са осиромашеним уранијумом. У Скупштини Србије и данас ће да се расправља о предлогу да се формира Комисија за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године.

ЛАЗАНСКИ ПОКАЗАО ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА

Мирослав Лазански рекао је да је потпуно запањен покушајем да се потпуно негира негативан утицај муниције која је коришћена 1999. године, током бомбардовања Србије.

– Имали смо прилично добру расправу у Скупштини, при чему је део опозиције гајио наду да ће успети да разводњи дискусију. Ипак, нико се не усуђује да јавно пред камерама каже да није било штетних последица уранијумске муниције. Неки су покушали да ову тему дневно исполитизирају, али смо их разбили с неколико наших наступа – поручио је Лазански.

Аналитичар је показао документе из Пентагона и истакао да постоји упутство које датира из новембра 1999. америчкој војсци која улази у састав Кфора на Косову.

– Они се упозоравају да не пију воду, саветују се како да буду обучени кад су у контакту с објектима који су гађани том муницијом, морају имати заштитну обућу и одећу… Фрапантно ми је кад неко покушава да негира штетни утицај. Италија је водила истрагу, а формираћемо и своју комисију која ће се позвати на резултате италијанске истраге. И Белгијанци су истраживали последице на Косову и Метохији и имали су 200 оболелих у годину дана боравка контигента на КиМ, од тога је осморо војника преминуло – напоменуо је он.

Данас, како је најавио, у Скупштини следи гласање о формирању Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године. Лазански, такође сматра како сви послници по овом питању морају да имају исти став.

Loading...