НЕОНАЦИ ЛУДИЛО: „Слава Украјини“ на почетку утакмице Хрватска – Енглеска! (ВИДЕО)

КИЈЕВ – По украјинским друштвеним мрежама се убрзано дели снимак почетка меча Хрватска – Енглеска, где навијачи узвикују фашистички поздрав „Слава Украјини“ приликом представљања грба хрватске репрезентације на терену стадиона.

Украјинци деле овај снимак уз натписе „Украјинци и Хрвати браћа“, те на различите начине изражавају одушевљење и „националистички“ занос због тога што се узвикује Бандеровски поздрав у сред Москве.

Међутим, оно што је карикатура целе приче је то што је евидентно да је реч о глорификацији сопствене фашистичке прошлости и својих кобних историјских грешака код оба народа, јер једино што везује Украјинце и Хрвате, а истовремено их раздваја од „браће“ Руса и Срба је учествовање у Другом светском рату на страни Адолфа Хитлера и његових монструозних фашистичких снага. Они то данас и не крију узвикујући поздрав украјинских фашиста и величајући своје „заједништво“.

Пораст неонацизма и десничарских филозофија је забележен широм света, али у Европи популаризација фашизма, нацистичког наслеђа и неонацизма је дефинитивно највећа у Хрватској и Украјини.

Ево хита на украјинским друштвеним мрежама:

Извор: Кремлин.рс

Loading...