„ПУТИН ДРХТИ ОД СТРАХА“: Црна Гора шаље војнике на границу са Русијом

Црногорске снаге биће део снага НАТО-а које су распоређене на Балтику и у Пољској, саопштио је председник Црне Горе Мило Ђукановић на прес-конференцији након првог дана Самита НАТО-а.

„Црна Гора ће свакако допринети политици одвраћања и одбране тиме што ће учествовати у снагама Алијансе у Летонији, заједно са Словенијом под командом Канаде“, казао је он у Бриселу.

Ђукановић је напоменуо да су чланице на Самиту у Кардифу донеле одлуке о распоређивању нових снага у балтичким држава и у Пољској.

„Реч је о распоређивању снага у оквиру нашег НАТО простора и све државе-чланице су у обавези да партиципирају у тим снагама. Оно што вам у овом тренутку могу казати јесте да је наша намера да будемо саставни део одређених формација заједно са Словенијом.“

Када је у питању мисија Алијансе у Ираку, Ђукановић је појаснио да се ради о тренинг мисији.

„Намера је да се формира тренинг мисија у Ираку, а сви остали детаљи ће тек бити утврђени у наредном периоду. Наша намера је да свакако учествујемо у и тренинг мисији у Ираку“, казао је Ђукановић.

Говорећи о првом дану Самита, Ђукановић је такође додао да одлуке које су донели лидери земаља НАТО-а представљају „корак напред“.

„Имали смо једну веома значајну расправу. Сагласили смо се око равноправне поделе финансијског терета“, казао је председник Црне Горе.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Шок! Зоран Марјановић Излази у Току Дана из Затвора! Није Крив!!! КРАЈ

Loading...