ШОК ОДЛУКА АМЕРИЧКОГ СЕНАТА: Везују руке Трампу, по повратку из Европе га чека НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ! (ВИДЕО)

Амерички Сенат је у среду великом већином донео одлуку којом критикује политику америчког председника о увођењу царина као што је то случај са челиком и алуминијумом.

Овом одлуком је одобрена симболична мера да Конгрес преузме контолу над увођењем царина.

Сенатори су одобрили необавезујуц́у резолуцију са 88 према 11 гласова. Свих 11 гласова против је дошло од стране Републиканаца, али је чак 39 њих подржало предлог.

Трговинска мера позива Конгерс да има веће учешће о одлукама као што је увођење царина, што је Доналд Трамп правдао националном безбедношћу.

Ови меру су предложила три републиканска сенатора из Тенесија, Пенсилваније и Аризоне.

Сенатор Пет Томи је меру правдао „злоупотребама“ једног дела администрације када се ради о увођењу царина на челик и алумуњум из савезничких земаља.

„Ово је укидање злоупотребе трговинске власти од стрене преседника САД“, рекао је Џеф Флејк, републикански сенатор из Аризоне.

Сенатор Ламар Александар, републиканац из Тенесија је одлуку о царинама назвао „пуцањем у обе ноге“, јер ће подићи цене производа у САД и укнути радна места.

Иако се резолуција не бави конкретним царинама, овај потез је дошао дан након што је администрација објавила је да се припрема да наметне царине од 10 одсто на увоз кинеске робе вредне 200 милијарди долара.

 

Извор: Kurir.rs / Washington Times

Loading...