ХРВАТИМА И ДАЉЕ СРБИ ГЛАВНА ТЕМА: Славе финале као нову „Олују“

Највећи успех у историји хрватског фудбала усташе на ХРТ описују као ‘олују свих олуја’! Хрватски фудбалери и навијачи, после победе над Енглеском, опет певали усташке песме

Хрвати су још једном показали да им је мржња према Србији најважнији државни и национални задатак. Они су чак и највећи успех у историји хрватског фудбала, пласман у финале Мундијала у Русији, искористили да запрете Србима новим ратом!

Водитељи и стручни коментатори на ХРТ у среду увече, одмах после утакмице са Енглеском, описали су историјски успех хрватских фудбалера као „олују свих олуја“, очигледно алудирајући на злочиначку акцију у којој је августа 1995. из РСК протерано и убијено више од 250.000 Срба!?!

Славе злочиначку агресију

Сасвим конкретно, шеф дописништва ХРТ из Задра је у директном

укључењу финални меч против Француске најавио као „олују свих олуја“!

– У недјељу слиједи финале свих финала, олуја над олујама – рекао је хрватски новинар.

Тако је само кулминирало незапамћено дивљање хрватских фудбалера који су током читавог Мундијала своје победе прослављали певајући усташке песме у којима се отворено слави клање Срба. Као што је Информер у више наврата писао, њиховим свлачионицама орили су се стихови усташе Марка Перковића Томпсона, а после четвртфиналног меча са Русијом певала их је чак и председница Колинда Грабар Китаровић.

Коментаришући најновије провокације Хрвата, Иван Костић из Одбора за Србе у региону каже да Загреб злоупотребљава спорт како би испровоцирао и увредио српски народ.

Страшни су то комплекси

Хрвати ће и утакмицу са Француском искористити да подигну националне страсти, тражећи да и то буде повод за још додатно понижавање Срба и Србије

Иван Костић, Одбор за Србе у региону

Колинда у Рамином загрљају!

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, која се на овом Мундијалу прославила врцкањем у ложи пред руским премијером Дмитријем Медведевим и загрљајима с голим репрезентативцима у свлачионици, и победу над Енглеском прославила је на сличан, сраман начин.

Колинду је вест да се Хрватска пласирала у финале Светског првенства затекла на НАТО самиту у Бриселу, па је победу прославила загрљајем с премијером Албаније Едијем Рамом!

– Хрвати и хрватска влада користе сваку победу своје репрезентације да подигну ниво шовинизма свог народа, јер од тога профитира свака њихова власт. Они ће сада и утакмицу са Француском искористити да подигну националне страсти код својих грађана , тражећи да и то буде повод за додатно понижавање Срба и Србије. Иначе, у оба два светска рата, Хрватска и Француска су биле на супротним странама – објашњава Костић
Председник Савеза Срба у региону Миодраг Линта упозорава да је у Хрватској у пуном јеку процес рехабилитације усташтва и ширења новог таласа антисрпства.

Loading...