ЈНА МУ УБИЛА ДЕДУ, АЛИ НАС ЈЕ ОН ЗАУВЕК КУПИО! У најтежим моментима за Србију, Лука Модрић је показао колико је велики човек! (ФОТО)

Ко год буде пожелео да „напљује“ овог репрезентативца Хрватске, мораће два пута да размисли, пре него што то заиста и уради

До овог Светског првенства мало позната чињеница била је да је деда Луке Модрића убијен у „трећем балканском рату“ који је 90-их избио на територији Хрватске и БиХ.

Звезда Реал Мадрида и најбољи хрватски фудбалер своју каријеру започео је у Задру, а хрватски и сада енглески медији су подсетили да је позадина за његово пресељење у тај град био рат. Наиме, његовог деду Луку убили су припадници ЈНА, па је његов отац Стипе породицу одвео у Задар.

– Кад смо тога дана чули рафале, помислили смо на најгоре, да су опет неког убили. Тражили смо старог Луку који је отишао за благом и пронашли га мртвог. Након покопа, родитељи и мали Лука некако су успели да пређу у Задар. Чим су изишли, одмах су им запалили кућу – рекао је рођак Луке Модрића, Станко.

Међутим, неки људи једноставно нису сујетни, већ су велика господа, а један такав је и понајбољи играч Мундијала – хрватски геније са лоптом, човек који на њу буквално стави катанац сваки пут када му је у поседу.

Тадашња ЈНА била је састављена од Срба и Црногораца, јер је велика држава већ отишла дођавола, тако да је јасно ко је пресудио Модрићевом деди (као што је и многим српским дедама пресудио неки Хрват или Бошњак) – или Србин или Црногорац.

Међутим, када је, преко 20 година касније, Србија проживљавала најтеже тренутке у својој историји, док су поплаве харале и носиле све пред собом, Лука је показао шта значи бити господин човек.

Учинио је то када је освојио први трофеј Лиге шампиона са Реалом, победом над Атлетиком!

Loading...