ЗЛОЧИНАЧКА АЛИЈАНСА ЗАУЗИМА ЦРНОГОРСКЕ ПЛАНИНЕ! Гради се НАТО база на Сињајевини?!

Црногорско Министарство одбране саопштило је да ће на планини Сињајевини саградити полигон за гађање, уништавање вишка наоружања и једну врсту НАТО базе

Међутим, будући да је општина Мојковац, у којој се налази Сињајевина, пре неколико година добила 300.000 евра од ЕУ како би промовисала Сињајевину у регионални парк, Министарство одбране је затражило од општина којима Сињајевина припада, да се изјасне о градњи војних полигона на том подручју, преноси данас лист Политика.

Како се наводи, Влада Црне Горе се одлучила на тај корак јер пројекат ЕУ није обавезујући.

Општине Мојковац и Колашин добиле су писмо од Министарства одбране у којем траже да се изјасне да ли „постоји сметња да се на Сињајевини, ускоро регионалном парку, граде војни полигони за бојна гађања и за уништавање убојитих средстава“.

Становници месне заједнице Липовска бистрица противе се таквој одлуци, наводећи да неће „дати планину ни за какве базе“.

– Савина вода је једино извориште питке воде у том делу Сињајевине. Све те воде би било каквим активностима неког већег домета биле угрожене, а са тим водама били би смо угрожени и ми. Уз то били би угрожени и пашњаци – изјавио председник МЗ Липовска бистрица Петар Кекер, наводи Политика.

 

Извор: Politika

БОНУС ВИДЕО

Ноле Одговорио Нацији: Ево Зашто Навијам за Хрватску!

Loading...