ЗАКУВАВА СЕ: Трамп одбио Путинов предлог из Хелсинкија, Американци ће покушати да преваре Русе

Доналд Трамп је одбио предлог Владимира Путина да руски истражитељи саслушају Американце који су оптужени за кршење закона у Русији.

У саопштењу Беле куц́е наводи се да очекују да 12 Руса оптужених за наводно мешање у изборе у САД дођу у Америку.

„То је био искрен предлог председника Путина, али председник Трамп се са предлогом не слаже. Надамо се да ц́е председник Путин дозволити да 12 идентификованих Руса дође у САД како би доказали кривицу или невиност“, рекла је портпаролка Беле куц́е Сара Сандерс, тражећи да Русија изручи своје грађане што отвара могућност преваре САД ако они не учине исто.

На списку оних које тражи руска полиција су амбасадор САД у земљи Мајкл Макфол и финансијер Бил Браудер, саопштило је Државно тужилаштво Русије.

Током састанка у Хелсинкију, руски председник је рекао да ц́е Москва размотрити могуц́ност да дозволи представницима америчког министарства правде да испитају руске држављане који су оптужени за мешање у изборе у САД.

Ипак, Путин је напоменуо да би до такве сарадње могло доц́и само у случају да Вашингтон дâ зелено светло да Москва саслуша америчке држављане, који су оптужени за кршење закона у Русији.

 

Извор: rs.sputniknews.com / Alo / N.S.

БОНУС ВИДЕО

Јелена Милић напустила је емисију након расправе са Премијером

Loading...