ОТКРИВЕНО: Путин предложио Трампу референдум у Донбасу

Руски председник Владимир Путин предложио је свом америчком колеги Доналду Трампу током њиховог сусрета у Хелсинкију да се на територији Донбаса организује референдум, као једно од могућих решења кризе на југоистоку Украјине, сазнаје „Блумберг“.

Позивајући се на неименоване изворе који су присуствовали састанку Путина и Трампа, реч је о референдуму који би био организован под окриљем међународних организација, на којем би се грађани Доњецке и Луганске Народне Републике изјаснили о статусу њихове територије.

Међутим, Путин и Трамп су се договорили да ову идеју не објаве јавно, како би амерички председник имао времена да размисли о том предлогу.

С тим у вези огласио се и руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов који је потврдио да су Путин и Трамп на састанку у Хелсинкију изнели конкретне предлоге о томе како решити кризу у Донбасу, иако није прецизирао о чему је било речи.

„То питање је било на дневном реду, изнети су конкретни предлози како да се криза реши“, рекао је.

Два лидера састали су се у Хелсинкију 16. јула, а њихов сусрет је трајао четири сата.

Путин је након сусрета рекао да су се обе стране умногоме сагласиле када је реч о међународним питањима, док је Трамп оценио сусрет као веома позитиван.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Ово је истина о МЕСЕЦУ Да ли НАСА говори истину?

Loading...