ВУЧИЋ О УГЉАНИНУ: Нити је важан, нити може било шта да уради

Људи у Србији не треба да брину за провокације и неодговорне изјаве, попут оних које је изговарао Сулејман Угљанин који је у посету Санџаку звао Беџета Пацолија, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

– Потпуно је неважна ствар. Биће проблема, како кажу они, у Санџаку или Рашкој области. Неће бити никаквих проблема, то су приче за малу децу – рекао је Вучић, а упитан о оштрим речима Угљанина на рачун Владе Србије, узвраћа:

– Је л то први пут? Он је Расима Љајића оптуживао да је убица, па онда кад је неко рекао, сео, па је било – јој што се волимо. То је… нећу да говорим ништа. Бошњаке веома поштујемо, боримо се за њих једнако колико и за Србе и за све друге грађане.

Поручио је да људи не треба да се секирају због тога што изговара Сулејман Угљанин, те да чак мисли да је и рекација државе била претерана на „небитан догађај“.

– Човек је себи правио промоцију, као он је сад ту нешто много важан. Нажалост, успео је у томе. Нит је важан, нити било шта он може да уради, нити то на озбиљан начин може да погоди државу Србију – додао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да се министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу „добро јавило“ да Пацоли неће доћи у Нови Пазар, а отказивање доласка Пацолија види као нешто најнормалније и потпуно разумљиво.

– Није то територија Kосова или тероторија коју би они могли да с правом или без права говоре да је на било који начин њихова, да они поистовећују одлазак Марка Ðурића или долазак Пацолија, све је то неважно, али Стефановићу се добро јавило – рекао је Вучић.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Loading...