БОЛЕСТ КОЈОЈ НЕМА ЛЕКА: Навијачи хрватских клубова за викенд поново славили усташтво и клање Срба

Хрватски хелсиншки одбор је у оквиру пројекта „Изравна превенција навијачког насиља“ написао анализу збивања на стадионима у Хрватској током мечева 2. кола тамошње лиге. Посматрачи ХХО ће као и претходних година, током првенства пратити фудбалске клубове Динамо, Хајдук, Осијек и Ријеку.

Навијачи загребачког Динама су током утакмице против Истре у петак певали неколико усташких песама: „Бој се бије, бије, усташки се барјак вије за слободу и за дом“, затим „Истрчале загребачке фрајле, корак иде за кораком, млад усташа под барјаком“, као и „Ми Хрвати не пијемо вина, него крви четника из Книна“ а све су зачинили повиком „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“.

Ништа боље није било ни на утакмици Хајдука и Локомотиве у Сплиту, у недељу увече. Торцида је истакла велики транспарент с натписом „Док је задње капи хрватске крви славит ћемо победу у Олуји“. Пред крај сусрета група навијача је скандирала усташки поклич „За дом спремни“. Такође је истакнут и транспарент „Без обзира на све уз вас смо, издржите до краја браћо, до судњега дана“. Био је то Торцидин знак подршке њиховим члановима који су ухапшени и осуђени у Београду због пљачке на бензинској пумпи и исписивања усташких симбола.

ХХО је напоменуо да су готово сви хрватски медији, електронски и писани, прећутали описане догађаје, само су Спортке новости пренеле цео извештај.

 

Извор: Srbija Danas

БОНУС ВИДЕО

СВАЂА: Александар Вучић код Оље Бећковић – Ако је Вама лакше да причате сами, могу и да изађем!

Loading...