ХРВАТСКИ ХУЛИГАНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ: Дивљали по Србији, а сада их стиже КАЗНА! (ВИДЕО)

Шесторица од 13 хрватских навијача „Торциде“ нагодили су се са Другим основним тужилаштвом и признали кривицу за тешку крађу на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице, за условне казне затвора и протеривање из Србије.

Споразум о признању кривичног дела између шесторице окривљених и Другог односног тужилаштва у Београду, потврдио је суд и они су већ протерани из Србије.

Портпарол Другог основног суда Ирина Ковацевић рекла је Тањугу да је суд потврдио споразум према којем су окрвљени осуђени на казне од шест месеци затвора са роком провере од две године и меру притеривања странаца из земље од три године.

Она је навела да је споразум закључен у уторак и да су окривљени већ протерани из Србије.

Осталих седам навијача „Торциде“ који се терете за кривично дело тешка крађа још се налазе у притвору Окружног затвора у Београду, који им је одређен у недељу због опасности од бекства.

Ових 13 навијача су прошлог петка били ослобођени у прекршајном потупку за кршење Закона о јавном реду и миру, али су задржани због сумње да су извршили кривично дело, па је случај против њих преузело тужилаштво.

Што се тиче других 14 навијача сплитског „Хајдука“, који су у петак били приведени због крађе из продавнице на бензинској пумпи у Врчину и исписивању усташких графита, њих је судија за прекршаје у Београду осудио у петак на по 15 дана затвора.

Они су осуђени за прекршај, и одмах су пребацени у затвор у Падинску Скелу на издржавање казне, мада имају право да уложе жалбу на ову пресуду.

Такође, Прекршајни суд у Нишу осудио је три навијача на новчане казне од по 20.000 динара, јер су код њих су пронадене бакље, металне и дрвене палице и секире.

 

Извор: Srbija Danas

Loading...